تخمه کدو و بررسی خواص شگفتانگیز آن
وقتی کدو تنبل میخورید، تخمههای آن را دور نریزید. این تخمهها علاوه بر مزه خوبی که دارند، برای سلامتی نیز مفیدند. کدوتنبل به طور گسترده برای تهیه دستور العملهای زیبایی برای مدت طولانی استفاده شده است و خوش مزه و سالم است.در این مقاله سعی کرده اییم به طور اجمالی تمامی خواص تخمه کدو را شرح دهیم.
تخم کدو چیست؟
تخم کدو تنبل یک دانه خوراکی است که برای مصرف معمولا بو داده میشود. این دانه یک ماده کاربردی در غذاهای مکزیکی است و اغلب به عنوان یک میان وعده استفاده میشود. هرچند این دانه کوچک به نظر میرسد، اما سرشار از مواد مغذی مفید است. خوردن مقدار کمی از این دانه میتواند مقدار قابل توجهی چربی سالم، منیزیم و روی در بدن فراهم کند. به همین دلیل، مصرف تخم کدو تنبل فواید فراوانی برای سلامتی به همراه دارد. از جمله این فواید میتوان به بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر سرطانهای خاص اشاره نمود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی تهیه شده برای یک فنجان تخم کدو تنبل در این قسمت آورده شده است.
1 فنجان تخم کدو تنبل (64 G) دارای :
- 285 کالری
- کل چربی 12.42 گرم
- چربی اشباع شده 2.349 گرم
- چربی 3.860 گرم
- کلسترول 0 میلی گرم
- سدیم 12 میلی گرم
- پتاسیم 588 میلی گرم
- کربوهیدرات 34.40 گرم
- فیبر رژیمی 11.8 گرم
- شکر 0 گرم
- پروتئین 11.87 گرم
- ویتامین A 40 IU،
- ویتامین C 0.2،
- کلسیم 35 میلی گرم،
- آهن 2.12 میلی گرم
فواید تخمه کدو
-
کاهش استرس
تخمه کدو برای کاهش استرس بسیار مفید است. تخم کدو مقدار زیادی منیزیم دارد که دارای یک تاثیر آرامبخش روی سلسله اعصاب بدن است و برای انتقال سیگنالهای انتقال دهنده عصبی در مغز کمک کننده است و موجب احساس بهتری در فرد به وجود میآورد.
-
تخمه کدو پروستات
تخم کدو به دلیل اینکه مقدار زیادی روی در خود دارد، برای مراقبت از پروستات آقایان و نابود کردن سلولهای سرطانی پروستات بسیار مفید عمل میکند. مولکولهای فعال در این تخمه از تکثیر سلولهای سرطانی در بدن مردان جلوگیری میکنند.
-
محافظت از کلیه
مولکول های فیتوشیمیایی تخمه کدو از انباشته شدن مواد مضر در کلیه که باعث ایجاد سنگ صفراوی یا سنگ کلیه میشوند، جلوگیری میکند. علاوه بر این قبل از ورود خون به کلیه، آن را یکبار تصفیه میکنند و از این طریق ناخالصیها را در ادرار دفع کنند.
آشنایی با تخمه آفتابگردان دور سفید کله قوچی
-
بهبود عملکرد مثانه
تحقیقات نشان دادهاند که تخمه کدو باعث میشود هر نوع عفونتی از مثانه دور شود و به بهبود عملکرد مثانه نیز کمک زیادی کند.
-
تقویت استخوانها
تخم کدو مقدار کلسیم بسیار بالایی دارد که برای استحکام توده استخوانی موثر است. علاوه بر این مقدار زیادی روی موجود در آن، جلوی پوکی استخوان را میگیرد و افرادی که به صورت منظم تخمه کدو مصرف میکنند، در سنین بالاتر خیلی کمتر به پوکی استخوان مبتلا میشوند.
-
پیشگیری از تصلب شرایین
اسید چرب مفیدی موجود در تخمه کدو، مانع از ورود کلسترول بد به داخل وریدهای خونی و ضخیم شدن دیواره رگها و در نتیجه تصلب شرایین میشود. این امر میتواند فشار خون را کنترل کند و از بیماریهای قلبی جلوگیری کند.
-
مانع بروز ورم مفاصل
این دانههای مغذی خواص شفابخشی دارند که باعث کاهش التهاب داخلی بدن شده و تاثیری مشابه داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین دارند. این دانهها خواص ضدالتهابی برای محافظت از مفاصل در مقابل آرتروز دارند و در صورت مبتلا شدن به آرتروز، درد را کاهش میدهند.
تخمه هندوانه چیست؟ چه خواصی دارد؟
-
بهبود روحیه
تخمه کدو آمینواسیدهایی مانند تریپتوفان دارد که افزایش تولید سروتونین را در پی دارد. این تخمهها سروتونین هورمونی را افزایش داده که باعث القای حس خوب به افراد شده و روحیه خوب را درون بدن ایجاد میکند.
-
تسریع در بهبود زخمها
تخمه کدو نوعی پروتئین دارد که به بازسازی بافتهای بدن و ترمیم اندامهای آسیب دیده کمک میکند. این تخمه در جایگزینی سلولهای آسیب دیده با سلولهای سالم و قوی نقش دارد به همین دلیل است که از آن به عنوان ترمیم کننده زخمها یاد میشود.
-
جوان ماندن و حفظ سلامت پوست
این تخمه مقادیر بالایی ویتامین C و ویتامین E و دیگر مواد فیتوشیمیایی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل میکنند و میتوانند از پ وست در برابر آسیب و نشانههای پیری مانند چروک و تیره شدن محافظت کنند.
-
از بین بردن عفونت انگلی
بومیان آمریکا از تخمه کدو به عنوان داروی کرم نواری و دیگر بیماریهای انگلی استفاده میکردند. بعد از آن نیز پژوهشهایی انجام شد که نشان داد تخمه کدو در کاهش رشد انگلها و عفونت ناشی از آن در بدن انسانها و همچنین حیوانات مفید است.
-
بهبود سلامت مغز
همانند سایر اعضای بدن، مغز نیز مواد مغذی نیاز دارد. تخمه کدو مقداری اسیدهای چرب از جمله امگا ۳ و امگا ۶ دارد که از سلولهای مغز در برابر آسیب محافظت میکند و باعث بهبود عملکرد آن میگردد.
-
کاهش سطح قند خون
مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، نشان میدهد که کدو تنبل، دانه کدو تنبل، پودر آن و آب کدو تنبل میتوانند باعث کاهش قند خون شوند. محتوای بالای منیزیم در دانه کدو تنبل ممکن است مسئول تأثیر مثبت آن بر دیابت و این خواص تخمه کدو باشد.
آیا تخمه کدو چرب است
بله تخمه کدو چربی دارد و باید در حد معقولی آن را مصرف کرد زیرا این دانهها یک منبع غنی از اسیدهای چرب مسباشند که مصرف بیش از حد آنها معده درد را در پی دارد. بهتر است هر وقت که قصد مصرف تخمه کدو را دارید، تنها مقداری به اندازه یک مشت از آن را مصرف کنید و یا آن را به همراه خوراکیهای دیگری میل کنید تا از عوارض جانبی آن کم کنید.
آیا تخمه کدو چاق کننده است
با توجه به ارزش غذایی این تخمه که در بالا مشاهده کردید، پاسخ ما مثبت است. تخمه کدو چاق کننده است زیرا حاوی مقادیر زیادی چربی و کربوهیدرات است .چربی و کربوهيدرات دو ماده در بدن انسان هستند که بيش از هر ماده دیگری انرژی توليد میکنند و باعث چااقی میگردند.
بهترین راه برای مصرف تخمه کدو تنبل چیست؟
تخم کدو تنبل باید به صورت خام خورده شود زیرا بهترین راه برای حفظ چربیهای سالم موجود در آن همین است . برای خرید تخم کدو تنبل باید توجه کنید که بوی تازگی بدهد . همچنین بهتر است از تخمه کدو تنبل ارگانیک استفاده شود، زیرا آلوده به آفتکشها و مواد شیمیایی مضر نیست.
چه میزان تخمه کدو در روز میتوانیم مصرف کنیم ؟
فقط با خوردن یک چهارم فنجان یعنی حدود ۳ قاشق غذاخوری تخمه کدو، حدود ۲۰ درصد از میزان روی توصیه شده در روز و ۵۰٪ از منیزیم و منگز مورد نیاز بدن در روز را تامین کرد.
مضرات
تا به حال هیچ موردی بعد از مصرف تخمه کدو گزارش نشده و مصرف آن برای همه افراد از جمله خانمهای باردار و شیرده بیخطر است. ممکن است به علت محتوای پروتئین خود، برخی واکنشهای آلرژیک را در پی داشته باشد اما این مورد نیز بسیار نادر است. برای بهرهمندی از فواید این تخمه باید حتما از کیفیت تخمه کدویی که مصرف میکنید مطمئن باشید.
فروشگاه اینترنتی شور و شیرین در زمینه فروش تخمه کدو دو آتیشه ایرانی و تخمه کدو گوشتی برشته ایرانی نیز فعال میباشد. برای ثبت سفارش میتوانید در صفحه محصولات ما، خرید خود را ثبت نمایید.