شور و شیرین

دانستنی های مهم درباره بیسکویت

یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین خوراکی‌هایی که در سراسر دنیا وجود دارد، خانواده بیسکوییت‌ها می‌باشند. این نوع خوراکی از دو سه قرن پیش تولید شد و از همان زمان نیز مورد استقبال مردم سراسر دنیا قرار گرفت. بیسکویت یک نوع خوراکی ست که اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده آن آرد می‌باشد. واژه بیسکویت دارای ریشه از دو کلمه لاتینِ bis به معنای دو بار و coquere به معنی پخته شده می‌باشد که این دو واژه روی هم به معنی دوبارپخته شده می‌باشد. این نامگذاری اشاره به روش پخت آن دارد، زیرا ابتدا بیسکویت پخته می‌شد و سپس آن را به آرامی در فر خشک می‌کردند.

بیسکویت کرم‌دار

یکی از پر کالری‌ترین و چرب ترین بیسکویت‌ها، نوع کرم دار آن‌ها می‌باشد. هر عدد از این بیسکویت‌ها دارای 2 بیسکویت و یک لایه خامه پرچرب می‌باشد. به همین دلیل است که مصرف بیسکویت کرم‌دار به هیچ وجه به افرادی که دچار چربی یا قند خون هستند، توصیه نمی‌شود. افرادی نیز که دارای اضافه وزن و چاقی هستند نیز باید تا حد امکان از خوردن بیسکویت‌های کرم دار خودداری کنند، اما افرادی که به لاغری مفرط دچار هستند و دوست دارند کمی وزن خود را افزایش دهند، می‌توانند به همراه چای عصرانه، یکی دو عدد از این بیسکویت‌های کرم دار را میل کنند.

بیسکویت کرم‌دار

بیسکویت رژیمی

به‌طور معمول برای تهیه بیسکویت رژیمی یا مخصوص دیابتی‌ها، از روغن استفاده می‌شود اما تولیدکنندگان به جای شکر، از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. شیرین کننده‌های مصنوعی تقریبا 300 برابر بیشتر از قندوشکر معمولی شیرین هستند و به همین دلیل است که به خانواده‌ها توصیه  شده است که برای جلوگیری از شیرین شدن بیش از اندازه ذائقه‌تان، فریب تبلیغات را نخورید و از بیسکویت‌های رژیمی استفاده نکنید. همچنین چربی که در این بیسکویت‌ها وجود دارد نیز برای بدن مضر است.

بیسکویت سبوس‌دار

انواع بیسکویت‌های سبوس دار از آرد کامل تولید شده‌اند و به همین دلیل نیز دارای فیبر بالاتری نسبت به دیگر بیسکویت‌ها هستند. فیبر بالای بیسکویت‌های سبوس دار باعث شده که متخصصان تغذیه، این خوراکی را به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، به عنوان عصرانه یا سایر میان وعده‌ها، توصیه می‌شود. البته باید توجه کنید که بیسکویت‌های سبوس‌دار نیز کالری دارند و اگر بیش از اندازه مصرف شوند،باعث بالا رفتن وزن خواهند شد.

کالری بیسکویت ساقه طلایی چقدر است؟

بیسکویت سبوس‌دار

بیسکویت‌های شکلاتی

بیسکویت‌های شکلاتی نیز مانند بیسکویت‌های سبوس‌دار، دارای کالری و قند بالایی هستند. لازم است که افراد چاق و مبتلا به دیابت، از مصرف بیسکویت‌های شکلاتی در رژیم غذایی خود خودداری کنند. به‌طور معمول بدغذاترین بچه‌ها نیز به بیسکویت‌های شکلاتی علاقه دارند، به همین دلیل مادران برای تشویق فرزندان خود  می‌توانند به جای خوردن غذاهای مفید یا میوه و شیر عصرانه، یک عدد بیسکویت شکلاتی به این بچه‌ها جایزه دهند. در رژیم روزانه بچه‌ها چاق و بیش فعال نباید بیسکویت‌های شکلاتی گنجانده شوند مگر اینکه نظر پزشک را در این مورد بدانید.

همه چیز درباره بیسکویت دایجستیو کاکائویی

ویفر

در کل، از روغن جامد برای تولید انواع بیسکویت و ویفر استفاده می‌شود، به همین دلیل است که مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود. اما اگر بخواهیم بر اساس اندازه بیسکویت‌ها قضاوت کنیم، می توانیم بگوییم که ویفر به دلیل اینکه حباب هوا دارد و سبک می‌باشد، نسبت به سایر بیسکویت‌ها حتی انواع سبوس‌دار، کالری کمتری دارد. اگر برای قضاوت خود وزن محصول را در نظر بگیریم، مزایای بیسکویت‌هایی مانند بیسکویت‌های سبوس‌دار در وزن مساوی نسبت به ویفر بیشتر است.

چوب شور

چوب شور نیز در دسته بیسکویت‌ها قرار می‌گیرد. این نوع بیسکویت به افرادی که دچار فشار خون بالا یا ناراحتی قلبی هستند توصیه نمی‌شود زیرا نمک فراوانی که در آن‌ها وجود دارد، باعث بالا رفتن فشار خون خواهد شد. اما افرادی که به‌طور مدام فشارشان پایین است و سرگیجه‌های مکرر آزارشان می‌دهد، همواره می‌توانند یک بسته چوب شور به همراه خود داشته باشند تا اگر دچار افت فشارخون شدند، یکی، دو عدد از آن‎ها را میل کنند. برخی چوب شورها هستند که بر روی آن‌ها از دانه کنجد استفاده شده است که سالم‌تر هستند.

چوب شور

نکته مهم در فرایند تولید بیسکویت

یک از دغدغه‌هایی که امروزه افراد در استفاده از محصولات غذای صنعتی دارند، وجود مواد نگهدارنده و مضرات و مشکلاتی است که ایجاد خواهد کرد. از جمله مزایایی که  بیسکویت نسبت به محصولات مشابه دیگر مانند کیک، کلوچه و… دارد این است که به دلیل اینکه اکثر میکروارگانیسم‌ها در رطوبت می‌توانند رشد کنند اما رطوبت بیسکویت بسیار پایین و کمتر از 3 درصد است، در بیسکویت به استفاده از مواد نگهدارنده نیازی نیست و از هیچ نوع ماده نگهدارنده‌ای در مقایسه با این محصولات استفاده نمی‌شود و این امر سالم‌تر بودن بیسکویت را ثابت می‌کند.

شرایط نگهداری بیسکویت

بیسکویت را بعد از طبخ باید بلافاصله به صورت تازه مصرف شود زیرا در آن‌ها از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود تا از بیات شدن آن جلوگیری شود. از ویژگی‌ها بیسکویت‌ این است که به سرعت سخت و بی‌مزه خواهند شد اما در مایکروویو می‌توان برای مدت کوتاهی  آن‌ها را با حرارت کم دوباره گرم کرد. علاوه بر این  می‌توان بیسکویت‌ها را در یک کیسه کاغذ نیمه مرطوب قرار داد  و برای 10 تا 15 دقیقه در دمای 176 درجه سلسیوس آن‌ها را گرم نمود.

برای اینکه بخواهید بیسکویت‌های پخته شده را منجمد کنید، ابتدا باید آن‌ها را در دمای اتاق خنک نمود و سپس آن را در یک کیسه فریزر قرار داد و هوای داخل آن نیز خارج شود. بیسکویت‌ها نباید بیش از 2 ماه در فریزر نگهداری شوند. برای اینکه یخ بیسکویت آب شود، باید اجازه دهید برای مدت یک ساعت در دمای اتاق بماند، سپس آن را از کیسه خارج کنید و در مایکروویو گرم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.