شور و شیرین

حلوا ارده چیست؟ مزایا و معایب حلوا ارده

یکی از بهترین و مفیدترین مواد غذایی به‌خصوص برای مصرف در وعده صبحانه، حلوا ارده می‌باشد که به دلیل اینکه میزان کالری آن بالا می‌باشد، برای تامین انرژی و مواد مورد نیاز بدن به‌ویژه گروه سنی کودکان، سالخوردگان و بیماران بسیار مفید است. مصرف این ماده غذایی که بسیار مقوی و انرژی‌زا می‌باشد، به‌خصوص در مناطق سردسير به‌عنوان یک منبع غذايی اصلی استفاده می‌شود. برای توليد اين فرآورده از نسبت‌هایی از مخلوط شكر- گلوكز، عصاره ريشه چوبک و ارده (ارده، یک مايع روغنی است كه از دانه كنجد پوست گيری شده، برشته و آسياب شده استخراج می‌شود) را به صورتی با يكديگر مخلوط می‌کنند كه یک فرآورده جامد از امولسيون روغن كنجد در مخلوط شربت قند به دست می‌آید.

حلوا ارده چیست؟

حلوا ارده ترکیبی از ارده، تخم مرغ، شکر، هل و چوبک است که به شکل یک خمیر کرم رنگ درمی‌آید و به‌عنوان صبحانه می‌توان آن را مصرف کرد. بر روی این محصول معمولا خلال پسته یا دانه‌های کنجد می‌ریزند تا طعم بهتری پیدا کند.

برای تهیه حلوا ارده به جای شکر می‌توان از عصاره کشمش، شیره خرما، شیره انگور یا عسل استفاده نمود. در تهیه این ماده غذایی از چوبک نیز استفاده می‌شود که شیره نوعی گیاه است که باعث شیرین و سفت شدن حلوا ارده می‌شود.

 

حلوا ارده چیست؟

ارزش غذایی حلوا ارده

از آنجایی که حلوا ارده از کنجد به دست می‌آید حاوی مواد و ویتامین‌های موجود در کنجد می‌باشد. موادی مانند پروتئین‏، ویتامین‌های گروه B ، ویتامین‌های A و D، لسیتین، اسیدهای پرچرب غیر اشباع و اشباع نظیر اسید اولئیک.

طبع حلوا ارده

طبیعت حلوا ارده گرم و تر می‌باشد و یک ماده مفید برای سرد مزاجان محسوب می‌شود.

تفاوت ارده با حلوا ارده

ارده یک مایع کرم رنگ است که دارای طعم گس مایل به تلخی می‌باشد که از کنجد تفت داده شده استخراج می‌شود. ارده را معمولا با مواد شیرینی مانند عسل یا شیره مخلوط می‌کنند و مصرف می‌کنند. اما حلوا ارده، خود شیرین و جامد است و می‌توان آن را به تنهایی مصرف کرد. به دلیل اینکه در حلوا ارده بین شکر و روغن کنجد واکنش رخ می‌دهد، این محصول کمی سفت شده و مانند ارده جاری نمی‌گردد.

تفاوت حلوا ارده با حلوا شکری

  • موادی که حلوا ارده و حلوا شکری را تشکیل می‌دهند اغلب یکسان هستند با این تفاوت که در تهیه حلوا شکری از شکر بیشتری استفاده شده است و همین باعث می‌شود که حلوا شکری طعم شیرین‌تر پیدا کند.
  • علاوه بر این در مواد اولیه حلوا شکری مقداری افزودنی مجاز خوراکی نیز اضافه می‌شود تا از پس زدن روغن جلوگیری شود. به همین دلیل است که حلوا شکری دارای بافتی خشک و شکننده و رشته‌ای می‌باشد. اما حلوا ارده دارای بافتی خمیر مانند و چرب است.
  • انرژی زایی حلوا شکری نسبت به حلوا ارده کمتر است زیرا چربی آن تقلیل یافته است.

حلوا ارده ممتاز اردکان

شهر اردکان که در استان یزد واقع شده است توانسته است به‌عنوان مهم‌ترین تولید کننده محصولات کنجدی در کشور شناخته شود زیرا تنوع بالایی از محصولات را به بازار عرضه می‌دارد. یکی از شناخته شده‌ترین محصولات کنجدی این شهر حلوا ارده ممتاز اردکان است که طرفداران بسیاری در سراسر ایران پیدا کرده است.

قیمت حلوا ارده

حلوا ارده ممتاز اردکان

خواص حلوا ارده

برای اینکه بتوان خواص این ماده غذایی را دریافت، باید به سراغ خواص روغن کنجد و ارده رفت؛ زیرا خواص حلوا ارده با ارده تفاوت چندانی ندارد.

  • به دلیل اینکه چربی این ماده به دلیل وجود روغن کنجد می‌باشد، می‌توان با اطمینان گفت که این محصول فاقد کلسترول است  و در مقابل حاوی موادی مانند اسیدهای اولئیک، امگا۳، امگا۶ و امگا۹ می‌باشد و مصرف آن افزایش چربی مفید با نام HDL را در پی دارد.
  • کنجد آنتی اکسیدان‌های فراوانی دارد که مواد ضد سرطان هستند.
  • معمولا محصولات کنجدی دارای املاح بسیاری مانند منیزیم، روی، کلسیم، فسفر، مس و ویتامین‌های گروه B و E هستند.
  • به دلیل اینکه در کنجد املاح بالایی وجود دارد، این محصول باعث تقویت استخوان و کاهش پوکی استخوان، رفع کم خونی و فقر آهن و کاهش حملات میگرنی می‌شود.

مزایا و معایب حلوا ارده

  • حلوا ارده یک ماده غذایی گرم و تر می‌باشد، به همین دلیل است که در طب سنتی به مصرف آن توصیه شده است و پیشنهادی ویژه برای افراد سرد مزاج می‌باشد.
  • به دلیل اینکه مصرف این محصول در حجم کم در افراد احساس سیری ایجاد می‌کند، برای افرادی که قصد دارند فعالیت‌های بدنی مانند کوهنوردی و بدنسازی انجام دهند، یک صبحانه کم حجم و نیرو زا محسوب می‌شود.
  • از آنجا که این ماده مغذی  دارای املاح و ویتامین‌های فراوانی است برای افراد مسن، کودکان و افرادی که ضعف عمومی دارند، صبحانه کامل و مناسبی به شمار می‌رود.
  • این ماده غذایی دارای تاثیر مثبتی در حافظه است و برای افزایش میزان یادگیری دانش آموزان مفید است.
  • از آنجایی که در تهیه حلوا ارده از شکر استفاده می‌شود، مصرف این محصول در حجم زیاد برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.
  • اگر کنجد به‌صورت زیاد مصرف شود، در برخی افراد مشکلات گوارشی را به بار می‌آورد زیرا در کل کنجد ملین و مسهل است.
  • افرادی که چربی خون دارند، بهتر است از مصرف این ماده غذایی خودداری کنند.
  • افرادی که گرم مزاج هستند بهتر است از افراط در مصرف این محصول خودداری کنند؛ زیرا باعث غلظت صفرا در بدن می‌شود و گاهی نیز باعث ایجاد جوش‌های پوستی می‌گردد.

طرز نگهداری حلوا ارده

بهتر است این محصول خوش طعم را در مکانی خنک نگهداری کنید تا برای مدت زمان طولانی‌تری قابل مصرف باشد. فاصله زمان تولید تا تاریخ انقضای این محصول معمولا در یک بازه چهار ماهه است. اگر حلوا ارده برای مدتی در یک مکان ساکن بماند، قسمت جامد آن ته نشین می‌شود و یک روغن زلال و شفاف بر روی سطح آن ظاهر می‌شود. در این مورد جای نگرانی نیست زیرا یک امر طبیعی است و در هنگام مصرف تنها کافی است آن را مخلوط کنید.

طرز نگهداری حلوا ارده

قیمت حلوا ارده

قیمت حلوا ارده و سایر محصولات کنجدی را می‌توانید در سایت شور و شیرین بیابید. برای اطلاع از قیمت و خرید این محصولات می‌توانید به صفحه محصولات فروشگاه شور و شیرین مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.