شور و شیرین

آشنایی با شکلات

آشنایی با شکلات : شکلات ترکیبی است که از شکر و کاکائو به‌دست می‌آید. از دیگر ترکیبات برخی از انواع شکلات، کره کاکائو، شیر، عسل و … می‌باشد. در بین انواع شکلاتی که در بازار وجود دارد، شکلات شیری (دارای حداقل ۳۰ درصد کاکائو(، شکلات سیاه یا شکلات تلخ (دارای ۷۰ درصد کاکائو) از پرطرفدارترین‌ها هستند.

آشنایی با شکلات

همان‌طور که گفتیم شکلات ترکیبی از شکر و کاکائو می‌باشد. کره کاکائو، شیر، عسل و… از دیگر ترکیبات برخی از انواع شکلات‌ها هستند. خوب است بدانید که دانه‌های کاکائو را خرد می‌کنند تا پودر کاکائو به‌دست آید و از چربی آن نیز برای تهیه کره کاکائو استفاده می‌کنند.

امروزه کاکائو به‌دلیل نقشی که در تولید شکلات دارد معروف است. اما تحقیقات نشان داده‌اند کاکائو ترکیبات مهمی دارد که برای سلامت انسان مفید می‌باشد.

در کل شکلات‌ها دارای سه دسته، تلخ، شیری و سفید هستند. شکلات‌های تلخ، شکلات‌هایی هستند که در تهیه آن‌ها از شیر استفاده نمی‌شود. شکلات‌های تلخ بر اساس درصدشان، درصد شکر کمتری نسبت به شکلات‌های شیری و سفید دارند. شکلات تلخی که ۱۰۰% باشد هیچ‌گونه شکری در ترکیبات خود ندارد. اما شکلات‌های شیری، شکلات‌های هستند که در ترکیباتشان از شیر و شکر استفاده می‌شود. در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو (کره کاکائو) استفاده می‌شود. شکلات سفید کاکائو ندارد، بنابراین یک شکلات واقعی و مفید محسوب نمی‌شود.

 

آشنایی با شکلات

تاریخچه شکلات

آشنایی با شکلات و تاریخچه آن

شکلات ماده غذایی است که به‌صورت خام یا فرآوری شده از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به‌دست می‌آید. اولین استفاده‎ای که از شکلات ثبت شده است به سال ۱۱۰۰ قبل از میلاد برمی‌گردد. ابتدا اقوامی مانند مایاها و آزتک‌ها از شکلات یک نوشیدنی ‌ساختند که به آن نامی به معنای آب تلخ داده بودند.

دانه درخت کاکائو دارای مزه بسیار تلخی است و برای استفاده باید حتما جوشانده شود تا طعم آن تغییر پیدا کند. کاکائو یک درخت بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک می‌باشد و حداقل به مدت ۳ هزار سال در این منطقه کشت می‌شده ‌است.

معرفی شکلات قافلانکوه

 

تاریخچه شکلات

تاریخچه شکلات در ایران

از قدیم‌الیام ایرانیان ترکیباتی از پودر کاکائو را با سایر مواد برای ساختن بعضی از شیرینی‌های سنتی استفاده می‌‌کنند. اما در ایران مانند بسیاری از کشورها تولید و مصرف شکلات سابقه‌ چندان طولانی ندارد. در ایران حدودا 60 سال پیش اولین کارخانه شکلات‌سازی، توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز تاسیس شد. این کارخانه تا مدت‌ها تنها برای بچه‌ها آب نبات و تافی تولید می‌کرد. سپس این کارخانه و کارخانه‌های دیگری که بعد از آن تاسیس شدند، رفته رفته دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و به تولید انواع دیگری از محصولات پرداختند.

در دهه‌های اخیر نیز این شرکت‌ها، تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی را نیز انجام داده‌اند. به‌طوری‌که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال متفاوتی با بسته‌بندی‌های شیک را تولید می‌کنند.

معرفی بهترین مارک‌های شکلات صبحانه

جدول ارزش غذایی و کالری شکلات شیرین

هر 100 گرم شکلات شیرین507  کالریدارد.

مقدار 100 گرم
کالری 507
کربوهیدرات 60.40 گرم
پروتئین 3.90 گرم
چربی 34.20 گرم
آب 0.50 گرم
فیبر 5.50 گرم
قند 51.48 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم

فواید شکلات

  • شکلات یکی از خوراکی‌هایی است که در از بین بردن افسردگی و کسالت نقش دارد زیرا در ترکیبات خود آندورفین دارد. این ترکیبات با درد مقابله می‌کنند و باعث ایجاد احساس نشاط می‌شوند.
  • شکلات سروتونین تولید می‌کند که در ایجاد آرامش و خوش اخلاقی موثر است.
  • یکی از خواراکی‌هایی که به هضم غذا کمک می‌کند، شکلات است. مقدار ۲۰۰ گرم از شکلات می‌تواند ه معده کمک کند که غذا را به‌راحتی هضم ‌کند.
  • شکلات انرژی فراوانی به بدن می‌دهد اما این انرژی خیلی زود نیز تحلیل می‌رود که برای سلامت بدن مفید نیست.
  • شکلات به دلیل اینکه کاکائو دارد، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می‌باشد.
  • شکلات باعث می‌شود سطح نیتریک اکسید را متعادل شود و فشار خون بالا نیز کاهش پیدا کند.
  • باعث کاهش خطر حمله قلبی و سکته می‌شود.
  • پلی‌فنول‌های موجود در شکلات جریان خون به مغز و عملکرد مغز را بهبود می‌دهند.
  • فلاوانول‌ها بر دیابت نوع ۲ موثر عمل می‌کنند.

بررسی بیشتر فواید و مضرات شکلات

فواید شکلات
آشنایی با شکلات

تهیه شکلات کاکائویی خانگی

مواد لازم جهت تهیه شکلات کاکائویی خانگی

  1. کاکائو: دو پیمانه
  2. آب: یک پیمانه
  3. کره: دو سوم پیمانه
  4. شکر: یک دوم پیمانه
  5. شیر: دو سوم پیمانه
  6. پودر قند: یک چهارم پیمانه

طرز تهیه شکلات کاکائویی خانگی

برای تهیه شکلات کاکائویی خانگی، ابتدا در یک  قابلمه بزرگ کمی آب بریزید، بعد از اینکه جوشید حرارت زیر قابلمه را کم کنید. کره را از قبل در دمای خانه بگذارید تا کمی نرم شود.

حال باید کره و پودر کاکائو را در یک ظرف که از قابلمه کوچک‌تر است با آب مخلوط کنید و روی بخار آب قرار دهید تا با روش بن‌ماری باهم مخلوط و ترکیب شوند و یک مخلوط یکنواخت به‌دست آید.

اگر کاکائو به شکل گلوله شد با گوشت کوب دستی یا برقی می‌توان آن را یکنواخت کرد. در این مرحله یک لیوان آب گرم به مخلوط اضافه کنید. حال حرارت کمی زیاد کنید تا کاملا حل شود.

در این مرحله باید پودر قند و شکر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه مایه کاکائو را به ظرف دیگری منتقل کردید به آن بیافزایید. سپس باید به آرامی شیر ولرم را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.

در این مرحله می‌توانید مخلوط را با همزن هم بزنید تا یک مخلوط یک‌دست به‌دست آید. سپس قالب شکلات را چرب کنید و مایه شکلات را در آن بریزید و برای یک روز در فریزر یخچال قرار دهید تا فرم قالب را به خود بگیرد. بعد از اینکه یک روز گذشت شکلات را از قالب جدا کنید. شکلات برای مصرف آماده است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.