چای سیاه + مزایا و معایب چای سیاه
دومین نوشیدنی پرمصرف جهان بعد از آب، چای میباشد و تنها دلیل آن نیز طعم خوش این نوشیدنی نیست. چای یک بخش مهم از روزانه بسیاری از افراد است که بسیاری بدون آن نمیتوانند به کارهای خود برسند. هر فرد با توجه به ذائقه و سلیقه خود شیر، شکر، عسل و یا حتی لیمو را به دم کرده چای خود اضافه میکند، اما اگر راین نوشیدنی را ساده دم کنید و چیزی به آن اضافه نکنید، بیشترین فواید آن را بهدست میآورید.
چای سیاه چیست؟
همانطور که میدانید چای سیاه یک نوشیدنی محبوب در سراسر دنیا محسوب میشود. این نوشیدنی مخلوطی از برگهای خشک چای میباشد که در ترکیب با آب داغ یک نوشیدنی رضایت بخش برای شما تشکیل میدهد. بیش از 500 سال است که چای سیاه یک نوشیدنی محبوب میباشد. طعم این چای در مقایسه با دیگر چایها مانند چای سبز قویتر است. برخی از انواع چای هستند که مقداری کافئین به بدن میرسانند اما دیگر چایها دارای تاثیر آرام بخش هستند، برخی چایها نیز وجود دارند که در افزایش سلامت میکروبیوم موثرند و به همین دلیل است که برای روده مناسب میباشند.
چای سبز و هر آنچه که باید درباره آن بدانید
ارزش غذایی چای سیاه
چای سیاه سرشار از موادی مانند تافلاوینها، فلاونولها، اسید گالیک و فلاوان-۳-اول میباشد که میتوانند اختلال عملکرد عروق کرونر در بیماران قلبی را بازیابی کند. این مواد مغذی موادی هستند که در ترمیم رگهای خونی و سرخرگها نقش دارند و از سکته مغزی، تصلب شرایین و دیگر مشکلات قلبی عروقی پیشگیری میکنند.
جهت دریافت قیمت چای سیاه کلیک نمایید.
انواع چای سیاه
چای سیاه از مناطق مختلف جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت در سراسر جهان کشت و فرآوری میگردد. سه کشور بزرگ که امروزه در تولید چای فعالیت دارند هند، سریلانکا و آفریقا میباشند. نیمی از تولید چای در جهان از کشور هند میباشد. برخی از محبوبترین انواع چای سیاه که در کشورهای برتر تولید می شود شامل موارد زیر میباشند:
- آسام
- دارجیلینگ
- سیلان
- کنیایی
مزه چای سیاه
چای سیاه در کل نسبت به چای سبز قویتر و غنیتر میباشد و معمولا قابض و تلخی بیشتری نیز دارد. اگر چای سیاه به طور صحیح خشک و دم شود می تواند طعم و عطر بسیار خوبی خواهد داشت، اما اگر به طرز صحیح خشک و دم نشود مزه تلخ و بدی را به نوشیدنیتان میدهد.
چای سفید چیست و چه خواصی دارد؟
خواص و مضرات چای سیاه
خواص چای سیاه چیست؟
در این بخش از شور و شیرین 7 فایده چای سیاه برای سلامتی آورده شده است. برای اینکه بتوانید از مزایای واقعی این نوشیدنی بهرهمند شوید توصیه میشود که چای سیاه را بدون هیچ گونه افزودنی مانند شکر مصرف کنید.
1. بهداشت دهان و دندان
طبق مطالعات انجام شده، چای در کاهش تشکیل پلاک و همچنین رشد باکتریهایی که باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان میشوند موثر است.
2. کاهش سکته مغزی
طبق یک متاآنالیز افرادی که 3 فنجان چای یا بیشتر استفاده میکنند نسبت به افرادی که کمتر از یک فنجان چای مصرف میکنند، 21٪ کمتر در معرض سکته مغزی هستند.
3. آنتی اکسیدانها
چای حاوی پلی فنول و همچنین آنتی اکسیدانهایی است که از آسیب مرتبط با تنباکو یا سایر مواد شیمیایی سمی جلوگیری میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در چای سیاه با انواعی که در میوهها و سبزیجات وجود دارند متفاوت میباشند. پس به عنوان یک بخش منظم از رژیم غذایی ما، میتواند مزایای بیشتری را برای داشتن یک سبک زندگی سالم تامین کنند.
4. پیشگیری از سرطان
قاعدتا تحقیقات بسیار بیشتری درمورد روشهای پیشگیری از سرطان نیاز است، اما برخی تحقیقات در طول سالها نشان دهنده این است که آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنول و کاتچین که در چای وجود دارند در پیشگیری از ایجاد برخی انواع سرطانها کمک کننده هستند.
5.کاهش آرتروز
طبق عقیده برخی افراد خواص موجود در چای، در کاهش ابتلا به آرتروز کمک کننده است.
6. خطر پایینتر دیابت
طبق مطالعهای که بر روی افراد مسن ساکن در جزایر مدیترانه انجام گرفت، مشخص شد افرادی که از چای برای مدت طولانی در یک سطح متوسط (یعنی 1-2 فنجان در روز) استفاده کردند ، 70٪ کمتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودهاند.
7. تسکین استرس
اکثر افراد درباره ویژگیهای آرامش بخش چای تجربه کافی را دارند. طبق مطالعات انجام شده، اسید آمینه L- theanine موجود در چایی در ایجاد آرامش و تمرکز بهتر کمک کننده است.
مضرات چای سیاه
اگر چای سیاه در مقادیر زیاد – بیش از چهار یا پنج فنجان در روز – مصرف شود، میتواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود. این مشکلات به دلیل عوارض جانبی کافئین هستند. مضرات چای ممکن است شامل موارد زیر شوند:
اثرات کافئین
چای سیاه حدودا دارای 2-4٪ کافئین میباشد. افرادی که به این ماده حساس باشند اگر بیش از حد چای مصرف کنند، دچار بیخوابی، اضطراب، تحریکپذیری یا ناراحتی معده خواهند شد. مصرف بیش از حد کافئین ممکن است باعث بروز موارد زیر گردد:
- افزایش فشار خون
- افزایش یا کاهش قند خون
- اسهال و سندرم روده تحریک پذیر
- آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم
- از دست دادن کلسیم از طریق ادرار که باعث ضعیف شدن استخوانها و پوکی استخوان خواهد شد.
عناصر سمی
چای دم شده مواد معدنی دارد که مصرف بیش از حد آن ممکن است سمی باشد. چای سیاه حاوی مقادیر زیادی منگنز است که بدن به آن نیاز دارد، اما اگر مقادیر آن بیش از حد باشد برای بدن سمی محسوب میشود. باید گفت که هر چه چای بیشتر دم بکشد، غلظت این عناصر سمی بیشتر میشود.
کم خونی
چای سیاه حاوی مقادیر تانن میباشد. برسیهایی انجام شده که طبق آنها غذاهایی مانند که سرشار از تانن باشند، منبع خوبی از آنتی اکسیدانها هستند. اما این ماده توانایی بدن در جذب آهن را کاهش میدهد. به همین دلیل است افرادی که به کمبود آهن دچار هستند، به هنگام استفاده از مکملهای آهن یا خوردن یک وعده غذایی غنی از آهن نباید چای مصرف کنند.