شور و شیرین

همه چیز درمورد چای سبز

چای سبز نوعی چای می‌باشد که از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای به‌دست می‌آید. برای تولید چای سبز از فرآیند اکسایش استفاده نمی‌شود، بنابراین تفاوت طرز تهیه چای سبز با چای سیاه در مراحل تولید آن می‌باشد. زادگاه و خواستگاه چای سبز کشور چین است و حدود 80 درصد چای سبز تولید شده در جهان از کشور چین می‌باشد.

علت نامگذاری چای سبز

دلیل نامگذاری چای سبز، رنگ سبز زمرد گونه آن بعد از دم کشیدن می‌باشد. معمولا چای سبز در شرق دور کاشت می‌شد و نوشیدنی معمول مردم این مناطق بوده است.

دریافت قیمت چای سبز

 

علت نامگذاری چای سبز

انواع چای سبز

1) سنچا

یکی از محبوب‌ترین انوع چای سبز ژاپنی سنچا می‌باشد. برگ‌های چای سبز سنچا در ابتدا با بخار تماس دارند و سپس شکل می‌گیرند. چای سنچا دم شده رنگ زرد – سبز و طعم شیرین دارد.

2) ماچا

چای سبز ماچا از برگ‌های چای سبزی که در سایه رشد کردند به دست می‌آید. این نوع چای سبز در برگ‌های خود کلروفیل بالاتری دارد، در نتیجه رنگ سبز پررنگ تر و شاداب‌تری دارد. برای به دست آوردن چای ماچا، تمامی برگ‌های چای را پودر کرده، سپس پودر ماچا را با آب گرم ترکیب می‌کنند و به خوبی هم می‌زنند. این چای در مقایسه با چای سبز دم شده طعم ملایم‌تری دارد. از آنجایی که اصل برگ‌ها در دیگر چای‌ها دور ریخته می‌شود و فقط عصاره دم کشیده آن نوشیده می‌شود اما در چای ماچا کل پودر آن خورده می‌شود، اثرات مفید بیشتری به بدن وارد خواهد شد.

تفاوت چای سبز و سیاه

تفاوت چای سیاه و سبز در مراحل پردازش و تولید آن‌ها می‌باشد، به‌طوری‌که چای سیاه در مراحل فرآوری رنگ و طعم متفاوتی پیدا می‌کند که دلیل آن نیز میزان اکسیداسیون است. این اکسیداسیون باعث می‌شود در میزان کافئین و آنتی اکسیدان موجود در چای تفاوت ایجاد شود اما چای سبز فرآوری نمی‌شود، بنابراین رنگ آن حفظ می‌شود.

در فرایند تولید برخی از انواع چای سبز، برگ‌های چای با دست چیده می‌شوند، اعتقاد بر این است که چای دستچین دارای گسی کمتری است و به هنگام نوشیدن طعم شیرینی بیشتری را می‌توان احساس کرد، همچنین طعم قوی‌تری نیز دارد.

چای سیاه + مزایا و معایب چای سیاه

تفاوت چای سبز و سیاه

چگونگی تهیه دمنوش چای سبز

دم کردن چای سبز کار سختی نیست تنها باید آب را بجوشانید و بعد از اینکه آب جوش آمد باید 3 دقیقه صبر کنید، سپس آب گرم را بر روی 1 یا 2 قاشق چای سبز بریزید. بعد از این کار بگذارید دمنوش چند دقیقه بماند تا دم بکشد و سپس آن را میل کنید.

برای تهیه چای سبز کیسه ای لازم است 3 دقیقه درون لیوان بماند، سپس آماده مصرف می‌باشد.

چای سبز را چه زمانی مصرف کنیم تا لاغر شویم؟

اگر از چای سبز برای لاغری استفاده می‌کنید اولا این کارتان باید برنامه‌ریزی شده باشد، دوما نباید بیشتر از حد مجاز باشد. بهترین زمان برای خوردن دمنوش چای سبز 2 ساعت بعد از غذا می‌باشد زیرا اگر از چای سبز بلافاصله بعد از غذا استفاده کنید، احتمال دارد آهن غذا از بین برود. علاوه بر این نوشیدن چای سبز در بین فواصل تمرینات ورزشی با دارچین یا به صورت خالص مفید است.

چای سفید چیست و چه خواصی دارد؟

خواص و مضرات چای سبز:

خواص چای سبز

پیشگیری از ابتلا به سرطان

عصاره پلی فنول در چای سبز برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش موثر است و این خود باعث پیشگیری از انواع سرطان‌ها مانند کارسینوم سلول بازال می‌شود. علاوه بر این آنتی‌اکسیدان‌هایی که در چای سبز وجود دارند باعث کاهش آزار سلولی و کاهش ریسک ایجاد سلول‌های سرطانی می‌شوند.

چای سبز برای لاغری

کاتچین‌های موجود در چای سبز و کافئین باعث افزایش متابولیسم می‌شوند و این باعث چربی‌سوزی بیشتر و کاهش وزن خواهد شد.

فواید چای سبز برای فشار خون و قلب

بر اساس مطالعات انجام شده، چای سبز با کاهش کلسترول تام و LDL ، در کاهش عوامل موثر در فشارخون و بیماری‌های قلبی‌عروقی نقش دارند.

ازطرف دیگر با افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی خون، باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL و رسوب پلاک‌های آترواسکلروز در عروق می‌شود که این در کاهش بروز بیماری‌هایی مانند سکته قلبی موثر است.

 

فواید چای سبز برای فشار خون و قلب

فواید چای سبز برای سلامت کبد

چای سبز در کنار ورزش باعث  چربی‌سوزی بیشتر می‌شود؛ به همین دلیل ریسک مبتلا شدن به کبد چرب در چاقی را کاهش می‌دهد. بروز کبد چرب در افرادی که فعالیت زیادی ندارند بسیار بالا است.

فواید چای سبز برای مو پوست

در کنار سایر فوایدی که چای سبز و عصاره آن دارد، برای سلامت پوست و مو نیز بسیار مفید است. به دلیل وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدان در چای سبز وضعیت مو و پوست بهبود پیدا می‌کند. فواید چای سبز  برای پوست و مو می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاهش شوره سر
  • جلوگیری از پیرشدن پوست
  • کاهش چربی پوست‌های چرب
  • بازکردن منافذ مسدودشده پوست
  • لایه‌برداری پوست
  • کاهش پف و قرمزی صورت
  • محافظت از پوست در برابر اشعه‌های یونیزان خورشید.

رفع سموم بدن

بهترین درمان برای خستگی شدید ایجاد شده توسط نوشیدنی‌های الکلی و فقدان خواب در پس مهمانی‌های شبانه، چای سبز است. اثر این ماده را می‌توان با استفاده از یک فنجان بزرگ چای سبز همراه با لیمو از بین برد.

کنترل بیماری دیابت

در صورتی‌که چای سبز با شکر خورده نشود، خاصیت قلیایی آن می‌تواند در کاهش سطح گلوکز خون موثر باشد. همچنین وجود آنتی اکسیدان و خاصیت جمع کنندگی چای سبز، در سلامتی و عملکرد بهتر پانکراس نقش دارد. بهبود عملکرد پانکراس یعنی ترشح مرتب‌تر و موثرتر انسولین که بهبود تجزیه و جذب شکر  می‌باشد. افزایش عملکرد موثر به معنی جلوگیری از شروع بیماری دیابت است.

کاهش کلسترول

چای سبز به دلیل اینکه خاصیت قلیایی دارد، به کاهش موثر سطح کلسترول کمک می‌کند.

بهبود وضعیت قلبی و عروقی

در چای سبز ترکیبات مخصوصی وجود دارد که باعث جلوگیری از غلظت خون می‌شود. بنابراین شانس تصلب شراین، لخته شدن و همچنین سکته قلبی و مغزی کاهش پیدا می‌کند.

عوارض چای سبز

  • اگر چای سبز در دوران شیر دهی مصرف شود، باعث بی‌خوابی و به هم ریختن دستگاه گوارش نوزاد خواهد شد.
  • اگر چای سبز توسط بیماران قلبی به‌صورت بیش از اندازه مصرف شود، ممکن است سلامتیشان به خطر بیفتد.
  • از عوارض چای سبز بی‌خوابی و بی قراری است.
  • اگر این نوشیدنی بلافاصله بعد از غذا میل شود، باعث دفع آهن غذا خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.