شکلات تلخ چیست؟
شکلات؛ این خوشمزه که از پیر تا جوان و کوچک تا بزرگ همه آن را دوست دارند و در میان وعدههای روزانه خود از آن استفاده میکنند. یکی از انواع شکلات، نوع تلخ آن است که طرفداران بسیار زیادی به دلیل طعم ویژه خود دارد. اما شکلات تلخ چیست؟ در این مطلب با ما همراه باشید.
شکلات تلخ چیست؟
شکلات تلخ چیست ؟ شکلات تلخ، نوعی شکلات است که میزان کاکائویی که به آن اضافه میشود با توجه به میزان ماده خشک میتواند تا ۷۵درصد برسد و میزان شکر بسیار کمی دارد؛ یعنی اصل عمده مخلوط اولیه شکلات، کاکائو میباشد. شکلات تلخ یا سیاه از نوع ۲۰ درصدی شروع میشود. این نوع شکلات نه خیلی تلخ است و نه رنگ خیلی تیرهای دارد. این حد تیرگی پایه شکلات است که در نمونههای مرغوب شکلات، نیمدرصد به نیم درصد، تیرگی آن افزایش پیدا میکند تا به ۹۷ درصد میرسد.
مواد تشکیل دهنده شکلات تلخ
یک شکلات تلخ خوب، محتوای کاکائو بالایی دارد. برای تهیه شکلات تلخ از شیر استفاده نمیشود و درواقع فاقد شیر است که همین علت رنگ قهوهای تیره آن است. میزان شکری نیز که در محتوای آن استفاده میشود متفاوت است و به این ترتیب شکلاتها شیرین، تلخ یا نیمه شیرین هستند. اغلب عددهایی مانند 30%، 75% یا 80% را روی بسته شکلاتها هک شده است. این درصدها نشان دهنده میزان محتوای کاکائو شکلات مورد نظر هستند، همچنین میزان تلخی آن را نیز نشان میدهند.
ماده اصلی تشکیل دهنده شکلات تلخ، کاکائو میباشد؛ درواقع بدون کاکائو اصلا شکلاتی وجود ندارد. بعد از این ترکیبات موادی مانند شکر، کره کاکائو و اسانس وانیل نیز از دیگر ترکیبات شکلات تلخ میباشند. به این ترتیب ترکیبات شکلات تلخ خالص موادی مانند مایع شکلات، کره کاکائو، پودر کاکائو و کمی شیرینکننده است.
ویژگیهای یک شکلات تلخ سالم
برای خیلی از افراد شکلات، شکلات است! فرقی ندارد که از کجا تهیه شده باشد و چه ویژگیهایی دارد! اما به دلیل اینکه تغذیه سالم و بدن سالم با هم در ارتباط هستند بهتر است در انتخاب شکلات کمی دقت کنید. در انتخاب شکلات تلخ به ویژگیهای زیر توجه کنید تا انتخاب سالمتری داشته باشید:
- درصد کاکائو بالاتر
- میزان شکر کمتر
- کمترین میزان مواد افزودنی
- بدون عطر و طعم اضافه شده
- بدون مواد نگهدارنده
- شکلاتی که در دمای پایین پردازش شده باشد
کاربردهای شکلات تلخ چیست
برای کسانی که اهل شکلات باشند، هر چیزی که داخلش شکلات داشته باشد خوشمزه به نظر میرسد. اما برخی افراد ترجیحشان این است که خود شکلات را در دست بگیرند و بخورند و به فرآوردههای شکلاتی علاقه زیادی ندارند. به هرحال روشهای مختلفی برای خوردن شکلات وجود دارد. میتوان شکلات را خرد، آسیاب، رنده یا ذوب کرد و برای تهیه سس گاناش، موس شکلاتی و پودینگ از آن استفاده کرد. همچنین میتوانید در هر دسری که دوست دارید شکلات بریزید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
اگر قصد دارید شکلات را ذوب کنید این کار را باید با صبر و حوصله انجام دهید. شکلاتها را به قطعات کوچک خرد کنید و در ظرفی بریزید. ظرف شکلاتها را در قابلمهایکه در آن آب جوش وجود دارد، قرار دهید و بگذارید با گرمای آب جوش شکلاتها نرم و آب شوند. در این حین آنها را به ور مرتب هم بزنید تا حرارت به صورت یکنواخت به آنها برسد. این شکلات آب شده را میتوانید روی اوتمیل یا جو دو سر پرک بریزید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
خرید و نگهداری از شکلات تلخ
اگر میخواهید بیشترین استفاده را از خواص شکلات تلخ ببرید باید شکلاتهایی با کاکائو 70 درصد یا بیشتر بخرید که بیشترین مقدار فلاوانول را دارند. البته اید به این نکته توجه کنید که هرچه درصد کاکائو شکلات بالاتر برود، شکلات تلختر میشودد. بنابراین اگر به طعم تلخ علاقهای ندارید، بهتر است درصدهای پایینتر کاکائو را انتخاب کنید. در ادامه نکاتی برای نگهداری شکلات تلخ بیان میکنیم.
شکلات تلخ را درون فریزر نگهداری نکنید!
شکلات به راحتی بوی هر چیزی که در یخچال و فریزر وجود دارد را به خود جذب میکند. رطوبتی که در فریزر وجود دارد، باعث میشود “شکوفه قند” تشکیلشود. یعنی اینکه شکری که در شکلات وجود دارد به سطح بالا میرود و رنگ شکلات را تغییر میدهد. البته باید خاطر نشان کرد که این پدیده طعم شکلات را تغییر نمیدهد اما از نظر ظاهری جذاب نیست! بنابراین به جای اینکه شکلات را در فریزر قرار دهید، آن را در مکانی خشک و خنک که دارای دمای حدودا 18 تا 21 درجهی سانتیگراد و رطوبت کمتر از 55 درصد است نگهداری نمایید. مکانهایی مانند کابینت یا کمدی که در نزدیک اجاق گاز، یخچال یا هر وسیلهای که از خود گرما تولید میکند، نباشد یک گزینه بسیار مناسب است. شکلاتها را باید در یک ظرف یا محفظه در بسته و در جایی که به دور از نور مستقیم خورشید یا هر نور دیگری باشدنگهداری کنید. اگر بتوانید به خوبی از شکلاتهای تلخ نگهداری کنید میتوانند یک تا دو سال ماندگاری داشته باشند.
مقدار توصیه شده مصرف روزانه شکلات تلخ
مقداری که برای مصرف شکلات تلخ پیشنهاد میشود، 30 تا 60 گرم به ور روزانه است. مصرف بیش از این حد باعث میشود کالری بالاتری دریافت شود. 41 گرم شکلات تلخ، 190 کالری انرژی دارد. در مقابل، اگر یک سیب رسیده که اندازه متوسط ی دارد بخورید تنها 95 کالری انرژی دریافت خواهید کرد. شکلاتهایی که درصد کاکائو بیشتری دارند، حاوی قند کمتر و چربی بالاتری هستند. کاکائو بیشتر به معنی فلاوانول بیشتر است بنابراین شکلات تلخی را انتخاب کنید که حاوی حداقل 70 درصد کاکائو باشد.
فروش شکلات تلخ در فروشگاه شور و شیرین
در این مطلب در مورد شکلات تلخ و بایدها و نبایدهای آن مطالبی را ارائه دادیم. کاکائو تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی بدن دارد و باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی میشود. البته به این معنی نیست که شما میتوانید هر روز هر چقدر شکلات که دوست دارید بخورید، زیرا شکلاتها کالری زیادی دارند و پرخوری و زیاده خوری آنها نیز کار آسانی میباشد. باید مواظب باشید زیرا تمامی شکلاتهایی که در مغازهها وجود دارند، سالم نیستند. شکلاتهای با کیفیتی را انتخاب کنید؛ شکلاتهایی که دارای کاکائو 70 درصد یا بالاتر باشند، زیرا شکلاتهای تلختر قند کمتری دارند.
برای خرید انواع شکلات تلخ باکیفیت میتوانید به فروشگاه شور و شیرین بروید و یا راه آسانتر این است که از خرید آنلاین شور و شیرین استفاده کنید تا در هر جای کشور که هستید شکلات مورد نیاز خود را به راحتی از ما خریداری نمایید.