رفع کم خونی با آجیل و درمان آن با انواع خشکبار
رفع کم خونی با آجیل ، آجیلها مغزهای خوراکی سرشار از انواع مواد و املاح معدنی ضروری، ویتامینها و پروتئینها هستند که استفاده از آنها در بین مردم بسیار زیاد است. مصرف روزانه آجیل از بهترین و موثرترین راههای پیشگیری و درمان کم خونی و فقر آهن است. این بیماری خاموش در بین مردان و بخصوص بانوان بسیار زیاد دیده میشود. در ادامه با بهترین آجیلها برای کم خونی آشنا خواهید شد.
کم خونی چیست؟
کم خونی یا آنمی نوعی اختلال خونی است که در آن هموگلوبین یا گلبولهای قرمزکافی، در خون وجود ندارد. یکی از راهکارهایی که برای رفع کم خونی وجود دارد تغذیه مناسب است. در بین انواع خوراکیها، آجیلها به صورت خام برای کم خونی بسیار مفیدند. در این مقاله آجیلهای مفید برای کم خونی را بررسی میکنیم.
رفع کم خونی با آجیل
علائم و نشانه های ناشی از کم خونی
- ضعف و خستگی
- رنگ پریدگی صورت
- سردرد
- ریزش مو
- ضربان نامنظم قلب
- نفس تنگی
- سردی دست و پاها
- سرگیجه
- درد در ناحیه قفسه سینه
- از دست دادن تمرکز و کاهش استقامت بدن
چه دلایلی باعث کم خونی می شود ؟
- تغذیه نامناسب
- تخریب هموگلوبین توسط بدن
- بارداری یکی از شایعترین دوران کمبود آهن
- مصرف دائم انواع داروها
- کافی نبودن تولید هموگلوبین
- از دست دادن خون به دلیل آسیب، قاعدگی یا سایر علل خونریزی
- مسائل گوارشی مانند بیماری
- سن بالای 65
آجیل های مقوی برای رفع کم خونی
یکی از مفیدترین و مهمترین مغزها برای بهبود و درمان کم خونی، آجیلها هستند. هر یک از مغزهای موجود در آجیل به دلیل فراوانی آهن و ویتامینها کمک فراوانی به از بین بردن کم خونی میکنند.
رفع کم خونی با آجیل
کشمش
یکی از خوش طعم ترین خشکبار کشمش است که دارای مواد مغذی مانند پروتئین، سدیم، فیبر، کلسیم، پتاسیم است که به دلیل آهن فراوانی که در خود دارد، مصرف آن برای رشد گلبولهای قرمز و پلاکتهای خون مفید است و مصرف آن ما را از خطر کم خونی در امان نگه میدارد و به بهبود و درمان آن نیز کمک میکند.
کنجد
یکی از تنقلات خون ساز کنجدها هستند. این ماده غذایی با نقش منحربفرد خود باعث جذب آهن شده و نقش مفیدی را در کاهش کم خونی و از بین بردن آنمی در بدن بازی میکند.
بادام زمینی
بادام زمینی دارای مقدار زیادی آهن و فولات است که این ویتامینها به درمان کم خونی کمک میکنند. علاوه بر این به دلیل داشتن حجم مناسبی از ویتامین B6، روی و منیزیم میتوان به جذب بیشتر آهن در افرادی که دچار کمبود آهن هستند کمک کند.
گردو
گردو حاوی منابعی است که سرشار از ویتامین و فسفر میباشند و به دلیل مسی که در آن وجود دارد، به جذب آهن در بدن کمک میکند.
پسته
پسته حاوی مقدار زیادی آهن، پتاسیم و ویتامین B6 است که با مصرف کردن آن سطح هموگلوبین، افزایش پیدا میکند که در نتیجه باعث بهبود کم خونی میشود و تنها مغزی است که بدون نگرانی هر مقدار از آن را مصرف کرد، زیرا کالری بالایی ندارد.
بادامهندی
یکی از پرطرفدارترین ترکیبات درون آجیل بادام هندی است که با مصرف روزانه تعدادی از آن میتوان آهن موردنیاز بدن را تامین کرد، زیرا حاوی عناصری مانند آهن، زینک، کلسیم، منیزیم و … است و از لحاظ ارزش غذایی در مقایسه با دیگر آجیلها بهترین مغز برای رفع و درمان کم خونی است.
انجیر
مقدار زیادی ویتامینهای B6، B3، B2، B1، منگنز، سلنیم، پتاسیم و آهن است که با مصرف روزانه 3 تا 5 انجیر خشک میتوان به افزایش حدود 25 درصدی هموگلوبین کمک کرد و همین از ابتلا به کم خونی جلوگیری میکند.
خرما
خرما سرشار از کلسیم، منیزیم، مس و آهن است که مس موجود در آن برای تولید سلولهای خونی بسیار مفید است. در نتیجه میتوان گفت مصرف خرما باعث جلوگیری از کم خونی میگردد.
بادام درختی
بادام درختی نسبت به مغزیجات دیگر پروتئین بیشتری دارد و حاوی آهن و زینک نیز میباشد. مصرف روزانه چند عدد بادام میتواند جایگزین خوبی برای مکمل آهن باشد. مصرف پیوسته و مداوم بادام درختی، باعث افزایش تولید هموگلوبین در بدن شده که باعث سلامت هر چه بیشتر پوست میشود.
فندق
فندق دارای ویتامینهایی مانند کلسیم، فسفر، آهن و … است. وجود این مواد معدنی در فندق با مصرف روزانه آن باعث رفع کم خونی میشود. البته باید توجه کنید که فندق باعث افزایش فشار خون میگردد پس در مصرف آن باید توجه نمود.
میوه های خشک
برگه زردآلو
زردآلو خشک در لیست آجیلهای شیرین است که یک منبع سرشار از آهن، کلسیم، ویتامین C، فسفر وپتاسیم است. بانوانی که بعد از زایمان خونریزی فراوانی دارند دچار کم خونی میشوند. برای بهبود بدن بعد از خونریزیهای زایمان، استفاده از برگه زردآلو توصیه میشود. علاوه بر این، برگه زردآلو باعث افزایش شیر مادر و جلوگیری از پوکی استخوان میشود.
توت خشک
توت خشک یک منبع سرشار از آهن است، زیرا باعث درمان کم خونی است و باعث افزایش انرژی بدن میگردد. برخی افراد دارای رژیم غذایی خاصی برای کاهش وزن هستند در نتیجه میتوانند از توت خشک بدون هیچگونه نگرانی برای افزایش وزن استفاده کنند، همچنین این میوه خشک به دلیل اینکه قند طبیعی دارد باعث کاهش کلسترول بد خون میگردد. پس بهترین جایگزین برای قند، توت خشک است.
موز خشک یک خشکبار مناسب برای کم خونی
موز خشک شده از پرمصرفترین و خوشمزهترین میوههای خشک است که به عنوان یک میان وعده سالم برای افراد مختلف و ردههای سنی متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد. از خواص موز خشک میتوان به داشتن آهن و فولیک اسید اشاره کرد که برای درمان کم خونی مفیدند. خانمهایی که به دلیل عادت ماهیانه دچار کم خونی شدید شدهاند، با مصرف موز خشک به همراه مقداری سیاه دانه میتوانند معجزه این خشکبار را ببینند. پس موز خشک شده یک خشکبار برای کم خوبی به حساب میآید.
آلو خشک برای کم خونی
آلو خشک منبع غنی از آهن است که برای کم خونی مفید است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد و با تب و عفونت نیز مبارزه میکند. آلو سرشار از آهن فسفات است و همین باعث از بین بردن کم خونی میشود. بهتر است برای حفظ سلامتی خود این خشکبار را در رژیم غذایی خود بگنجانیم.
سیب خشک
سیب خشک انواعی از فیبرهای خوراکی و آنتی اکسیدانهای مختلف دارد. آهنی که در سیب خشک وجود دارد علاوه بر اینکه به درمان فقر آهن کمک میکند، باعث استحکام استخوانها و دندانها شده و متابولیسم طبیعی بدن را متعادل ساخته و از کبد و معده محافظت میکند. سیب خشک مانند دیگر خشکبار جزو آجیلها نیست اما در مخلوط آجیلها دیده میشود.
انجیر خشک
در بین میوههای خشک، انجیر خشک شناختهشدهترین منبع آهن و فسفر است که ترکیب آن با ویتامین C علاوه بر اینکه باعث درمان کم خونی و فقر آهن میشود، باعث تسکین التهابات تنفسی و ریوی نیز میگردد. انجیر خشک شاید یک خشکبار باشد اما بین آجیل نیز به مصرف میرسد. آهنی که در انجیر خشک وجود دارد باعث بالا رفتن قوای جسمانی شده و انرژی زیادی به بدن میدهد. علاوه بر این انجیر خشک باعث درمان یبوست و التهابات ناشی از پیری زودرس شده و گوگردی که در آن وجود دارد باعث توقف ریشه مو میشود.