شور و شیرین

بادام هندی و بررسی خواص شگفت انگیز و تاثیرآن بر سلامتی

بادام هندی از آجیل‌های پرطرفداری است که مصرف آن به خصوص در سال‌های اخیر در اکثر نواحی دنیا افزایش یافته است. بادام هندی یک میان وعده سالم است که میوه درخت گرمسیری به نام Anacardium occidentale است و در طی قرن‌های پیش برای درمان بیماری‌های مختلفی استفاده می‌شود. در این مطلب می‌توانید با فواید این آجیل به صورت بیشتری آشنا شوید.

زیستگاه اصلی بادام هندی کجاست؟

شاید برایتان سوال باشد که بادام هندی یا درخت بادام هندی محصول و بومی کدام کشور است؟ این محصول در برزیل به وجود آمده و رشد کرده است و بومی و متعلق به این کشور است و در هند پرورش یافته است، یعنی می‌تواند محصول هند نیز باشد. این محصول در سراسر جهان تجاری شده و به نمادی از جهانی شدن تبدیل شده است. درخت آن بومی شمال شرقی برزیل است اما پرتقالی‌ها آن را به گوا، هند بردند. از آنجا در سراسر جنوب شرقی آسیا و سرانجام آفریقا گسترش پیدا کرد.

بادام هندی

ارزش غذایی بادام هندی

جدول ارزش غذایی بادام هندی خام
تشکیل دهنده اصلیمقدار در ۱۰۰ گرم
کالری۵۵۳ کیلوکالری
کربوهیدارت۳۰.۱۹ گرم
چربی۴۳.۸۵ گرم
پروتئین۱۸.۲۲ گرم
فیبر۳.۳۰ گرم
قند۵.۹۱ گرم
آب۵.۲۰ گرم
کلسترول۰.۰۰ میلی گرم
جدول ارزش غذایی بادام هندی خشک و بوداده شده با نمک
تشکیل دهنده اصلی مقدار در ۱۰۰ گرم
کالری ۵۷۴ کیلوکالری
کربوهیدارت ۳۲.۶۹ گرم
چربی ۴۶.۳۵ گرم
پروتئین ۱۵.۳۱ گرم
فیبر ۳.۰۰ گرم
قند ۵.۰۱ گرم
آب ۱.۷۰ گرم
کلسترول ۰.۰۰ میلی گرم

 

چه ویتامین هایی در بادام هندی وجود دارد؟

ویتامین های بادام هندی خام
نام ویتامینمقدار در ۱۰۰ گرم
ویتامین A۰ میلی گرم
ویتامین C۰.۵ میلی گرم
ویتامین D۰ میلی گرم
ویتامین K۳۴.۱ میکروگرم
ویتامین E۰.۹۰ میلی گرم
B1۰.۴۲ میلی گرم
B2۰.۰۶ میلی گرم
B3۱.۰۶ میلی گرم
B4۰ میلی گرم
B5۰.۸۶ میلی گرم
B6۰.۴۲ میلی گرم
B9۲۵ میکروگرم
ویتامین B12۰ میلی گرم
ویتامین های بادام هندی خشک و بوداده شده، با نمک
نام ویتامینمقدار در ۱۰۰ گرم
ویتامین A۰ میلی گرم
ویتامین C۰.۳ میلی گرم
ویتامین D۰ میلی گرم
ویتامین K۳۴.۷ میکروگرم
ویتامین E۰.۹۲ میلی گرم
B1۰.۲۰ میلی گرم
B2۰.۲۰ میلی گرم
B3۱.۴۰ میلی گرم
B4۶۱ میلی گرم
B5۱.۲۲ میلی گرم
B6۰.۲۶ میلی گرم
B9۶۹ میکروگرم
ویتامینB12۰ میلی گرم

بررسی خواص بادام هندی

بادام هندی خام

فواید برای پوست و مو

بادام هندی حاوی مس و آهن است، که این مواد باعث جلوگیری از چروک پوست می‎شود و همین باعث جوانسازی پوست می‎شود؛ همچنین این بادام از سرطان پوست جلوگیری می‎کند. علاوه بر این سلنیوم و روی باعث درمان جوش صورت و آکنه می‌شود، سلنیوم موجود در آن به کاهش التهاب پوست کمک کرده و باعث درمان جای جوش می‎گردد.

مس که در بادام هندی موجود است، به عنوان یک روش طبیعی برای تقویت و افزایش رشد مو کمک می‎کند، همچنین از ریزش و سفیدی مو جلوگیری می‎کند. عصاره آن به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی مس است باعث رشد و تقویت موها شده و آن‌ها را پر پشت می‌کند.

فواید برای کاهش وزن

بادام هندی دارای کالری بالایی است، اما چربی‌های موجود در آن مفیدند. تحقیقات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل 2 بار در هفته بادام هندی مصرف کرده‎اند وزن کمتری نسبت به کسانی که کمتر غذا می‎خورند دارند. بادام هندی اشتها را کاهش داده و به سم‌زدایی سیستم گوارش و افزایش چربی‌سوزی و سوخت و ساز بدن کمک می‌کند.

فواید برای کودکان

بادام هندی برای درمان کم‎خونی در کودکان مفید است و چون غنی از پروتئین است، به کودکان کمک می‌کند تا استخوان‌های سالم و عضلات قوی‌تری داشته باشند.

فواید برای معده و دستگاه گوارش

بادام هندی منبع خوبی از آنتی اکسیدان است که باعث حفظ بدن از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد می‌گردد. مصرف بادام هندی باعث می‌شود که هضم بهبود یابد و التهاب معده نیز کمتر شود.

بادام هندی دیابت و قند خون

بادام هندی مقادیر بسیار کمی از قند و کلسترول دارد که باعث می‎شود تبدیل به یکی از بهترین آجیل‌ها برای افراد دیابتی شود. بادام هندی حتی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‎گردد. در بادام هندی عصاره هیدرواتانولی وجود دارد که برای جلوگیری از افزایش قند خون و کاهش مقاومت به انسولین مفید است.

کنترل کلسترول بالا و چربی خون

مطالعات نشان داده است که بادام هندی مقادیر بالایی از فیبر رژیمی و چربی‌های غیر اشباع، پتاسیم و منیزیم دارد که می‌تواند برای درمان چربی و کلسترول بالای خون مفید باشد.

لاغری و کاهش وزن

مردم باور دارند که مصرف منظم بادام هندی باعث اضافه وزن و چاقی می‎شود، اما باید گفت تحقیقات نشان داده است که این تصورات اشتباه است. در واقع هرچند بادام هندی سرشار ازچربی‎های مفید و فیبر است اما اگر در یک تغذیه متعادل و سالم مصرف شود و در خوردن آن زیاده‎روی نگردد به خوبی گرسنگی را برطرف می‎کند و به این ترتیب می‎تواند به کاهش وزن کمک کند.

رفع کم خونی

بادام هندی مس فراوانی دارد که در متابولیسم آهن کمک می‌کند و باعث تشکیل گلبول‌‎های سفید خون می‌گردد. علاوه بر این بادام هندی منبع غذایی آهن است که باعث رفع خستگی  و درمان کم خونی می‌شود.

فواید خوردن بادام هندی در بارداری

  • بادام هندی یک منبع انرژی فوری برای زنان باردار است و یکی از بهترین میان وعده‎ها در دوران بارداری است.
  • بادام هندی می‎تواند فشار خون بالا را کنترل کند در نتیجه برای جلوگیری از فشار خون در زنان باردار مفید است.
  • بادام هندی سطح آهن بدن را در دوران بارداری کنترل می‎کند و مانع از کم خونی زنان باردار می‎شود.همچنین آهنی که در بادام هندی وجود دارد باعث سلامت رشد جنین و رشد اندام‎های ضروری او می‎شود.
  • بادام هندی دارای مقادیر بالای ویتامین C است که باعث کاهش ترک خوردگی شکم در طول بارداری می‎شود.
  • مقادیر بالای منیزیم در بادام هندی باعث جلوگیری از بیماری‎های قلبی در زنان باردار می‎شود.
بادام هندی بو داده

مضرات بادام هندی

علیرغم خواص فراوانی که بادام هندی دارد، این میوه دارای مقادیر زیادی از اگزالات است که زیاده روی در آن باعث تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می‌گردد. بنابراین افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند و درمان نشده‌اند، یا اینکه کلیه‌ها و کیسه صفرایشان را درآورده‌اند باید از مصرف آن پرهیز کنند، علاوه بر این دریافت زیاد اگزالات ممکن است باعث کاهش جذب کلسیم شود. همچنین بروز واکنش‌های آلرژیک مانند خارش، تورم لب‌ها، گرفتگی بینی و … از عوارض دیگری است که در افراد حساس به وجود می‌آید.

بادام هندی خام سمی است؟

بادام هندی به طور طبیعی سمی دارد که اوروشیول نامیده می‌شود. اوروشیول سمی است که در تمام خانواده پسته‌ایان پیدا می‌گردد؛ که شامل بادام هندی، انبه، پیچک سمی، بلوط سمی، سماق، فلفل پرویی و پسته است. اوروشیول در تمام قسمت‌های گیاه از جمله ریشه، ساقه و برگ‌ها وجود دارد اما بیشتر در قسمت پوسته بادام هندی  و مغز داخل آن پیدا می‌شود. تماس با اوروشیول باعث درماتیت تماسی آلرژیک در انسان می‎گردد که شبیه به علائمی است که بعد از قرار گرفتن در معرض پیچک سمی تجربه می‌کنید است.

بررسی آلرژی به بادام هندی

برخلاف آلرژی به بادام زمینی، آلرژی به بادام هندی بیماری شدیدی است که در برخی موارد هم کشنده است. افرادی که به بادام هندی آلرژی دارند باید از مصرف این ماده دوری کنند. شروع آلرژی به بادام هندی در کودکان از 2 سالگی است. این آلرژی به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن پروتئین‎های موجود در آن را به عنوان اجسام خارجی تشخیص داده و شروع به تولید آنتی بادی می‎کند. مواد شیمیایی در این فرایند آزاد می‌شود و این مواد شیمیایی باعث بروز علائم مختلف آلرژیک می‎شوند.

استفاده از بادام هندی در آشپزی

بادام هندی به عنوان یک دانه آجیلی در دستورات آشپزی بسیاری از جایگاه ویژه‎ای برخوردار است. برخی از مهم‎ترین کاربردهای آن به شرح زیر است:

  • دانه‌های بادام هندی بعد از برشته شدن به همراه برنج، کلم دلمه‌ای و گوجه فرنگی سرو می‌شود.
  • دانه‌های بادام هندی به همراه کینوا برشته شده به همراه آناناس به صورت مخلوط شده سرو می‌شود.
  • بادام هندی به صورت غذای میان وعده‌ای به صورت برشته معمولی، نمک زده وشیرین شده مصرف می‌شود. دانه‌های این آجیل طعمی نسبتا شیرین، فندقی و دلنشین دارند.
  • از این آجیل برای مزه‌دار کردن دسرها و شیرینی‌ها به صورت خرد یا رنده شده به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.
  • در تهیه شرینی، کیک، بیسکویت، کلوچه، کماچ و شکرینه به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود، از جمله پرطرفدارترین آن‎ها کیک مغز بادام هندی است.
  • دانه‌های بادام هندی را همراه با بادام درختی و پسته خرد می‌کنند و روی دسرها به ویژه بستنی‌های مغزدار و بسیاری از شیرینی‌های سنتی برای بهبود طعم و مزه استفاده می‌شود.
بادام هندی شور

روش خرید، نگهداری و مصرف

برای فروش بادام هندی، خارجی‌ترین پوسته آن جدا می‌گردد زیرا شامل مواد سمی است و احتمالا بیشترین باکتری و میکروب را در خود نگه داشته است. بادام هندی دارای محتوای بالای اسید اولئیک می‌باشد به همین دلیل است که نسبت به سایر آجیل‌ها ‎ماندگاری بیشتری دارد و توصیه می‌شود در ظرف دربسته و به دور از گرما نگهداری شود. بادام هندی را می‌توانید به صورت حضوری از فروشگاه شور و شیرین خریداری نمایید؛ در غیر اینصورت اگر امکان خرید حضوری ندارید، می‌توانید به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی آجیل و خشکبار شور و شیرین سفارش دهید و آن را درب منزل دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.