بادام هندی و بررسی خواص شگفت انگیز و تاثیرآن بر سلامتی
بادام هندی از آجیلهای پرطرفداری است که مصرف آن به خصوص در سالهای اخیر در اکثر نواحی دنیا افزایش یافته است. بادام هندی یک میان وعده سالم است که میوه درخت گرمسیری به نام Anacardium occidentale است و در طی قرنهای پیش برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود. در این مطلب میتوانید با فواید این آجیل به صورت بیشتری آشنا شوید.
زیستگاه اصلی بادام هندی کجاست؟
شاید برایتان سوال باشد که بادام هندی یا درخت بادام هندی محصول و بومی کدام کشور است؟ این محصول در برزیل به وجود آمده و رشد کرده است و بومی و متعلق به این کشور است و در هند پرورش یافته است، یعنی میتواند محصول هند نیز باشد. این محصول در سراسر جهان تجاری شده و به نمادی از جهانی شدن تبدیل شده است. درخت آن بومی شمال شرقی برزیل است اما پرتقالیها آن را به گوا، هند بردند. از آنجا در سراسر جنوب شرقی آسیا و سرانجام آفریقا گسترش پیدا کرد.
ارزش غذایی بادام هندی
جدول ارزش غذایی بادام هندی خام | |
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
کالری | ۵۵۳ کیلوکالری |
کربوهیدارت | ۳۰.۱۹ گرم |
چربی | ۴۳.۸۵ گرم |
پروتئین | ۱۸.۲۲ گرم |
فیبر | ۳.۳۰ گرم |
قند | ۵.۹۱ گرم |
آب | ۵.۲۰ گرم |
کلسترول | ۰.۰۰ میلی گرم |
جدول ارزش غذایی بادام هندی خشک و بوداده شده با نمک | |
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
کالری | ۵۷۴ کیلوکالری |
کربوهیدارت | ۳۲.۶۹ گرم |
چربی | ۴۶.۳۵ گرم |
پروتئین | ۱۵.۳۱ گرم |
فیبر | ۳.۰۰ گرم |
قند | ۵.۰۱ گرم |
آب | ۱.۷۰ گرم |
کلسترول | ۰.۰۰ میلی گرم |
چه ویتامین هایی در بادام هندی وجود دارد؟
ویتامین های بادام هندی خام | |
نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
ویتامین A | ۰ میلی گرم |
ویتامین C | ۰.۵ میلی گرم |
ویتامین D | ۰ میلی گرم |
ویتامین K | ۳۴.۱ میکروگرم |
ویتامین E | ۰.۹۰ میلی گرم |
B1 | ۰.۴۲ میلی گرم |
B2 | ۰.۰۶ میلی گرم |
B3 | ۱.۰۶ میلی گرم |
B4 | ۰ میلی گرم |
B5 | ۰.۸۶ میلی گرم |
B6 | ۰.۴۲ میلی گرم |
B9 | ۲۵ میکروگرم |
ویتامین B12 | ۰ میلی گرم |
ویتامین های بادام هندی خشک و بوداده شده، با نمک | |
نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
ویتامین A | ۰ میلی گرم |
ویتامین C | ۰.۳ میلی گرم |
ویتامین D | ۰ میلی گرم |
ویتامین K | ۳۴.۷ میکروگرم |
ویتامین E | ۰.۹۲ میلی گرم |
B1 | ۰.۲۰ میلی گرم |
B2 | ۰.۲۰ میلی گرم |
B3 | ۱.۴۰ میلی گرم |
B4 | ۶۱ میلی گرم |
B5 | ۱.۲۲ میلی گرم |
B6 | ۰.۲۶ میلی گرم |
B9 | ۶۹ میکروگرم |
ویتامینB12 | ۰ میلی گرم |
بررسی خواص بادام هندی
فواید برای پوست و مو
بادام هندی حاوی مس و آهن است، که این مواد باعث جلوگیری از چروک پوست میشود و همین باعث جوانسازی پوست میشود؛ همچنین این بادام از سرطان پوست جلوگیری میکند. علاوه بر این سلنیوم و روی باعث درمان جوش صورت و آکنه میشود، سلنیوم موجود در آن به کاهش التهاب پوست کمک کرده و باعث درمان جای جوش میگردد.
مس که در بادام هندی موجود است، به عنوان یک روش طبیعی برای تقویت و افزایش رشد مو کمک میکند، همچنین از ریزش و سفیدی مو جلوگیری میکند. عصاره آن به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی مس است باعث رشد و تقویت موها شده و آنها را پر پشت میکند.
فواید برای کاهش وزن
بادام هندی دارای کالری بالایی است، اما چربیهای موجود در آن مفیدند. تحقیقات نشان دادهاند که افرادی که حداقل 2 بار در هفته بادام هندی مصرف کردهاند وزن کمتری نسبت به کسانی که کمتر غذا میخورند دارند. بادام هندی اشتها را کاهش داده و به سمزدایی سیستم گوارش و افزایش چربیسوزی و سوخت و ساز بدن کمک میکند.
فواید برای کودکان
بادام هندی برای درمان کمخونی در کودکان مفید است و چون غنی از پروتئین است، به کودکان کمک میکند تا استخوانهای سالم و عضلات قویتری داشته باشند.
فواید برای معده و دستگاه گوارش
بادام هندی منبع خوبی از آنتی اکسیدان است که باعث حفظ بدن از آسیبهای رادیکالهای آزاد میگردد. مصرف بادام هندی باعث میشود که هضم بهبود یابد و التهاب معده نیز کمتر شود.
بادام هندی دیابت و قند خون
بادام هندی مقادیر بسیار کمی از قند و کلسترول دارد که باعث میشود تبدیل به یکی از بهترین آجیلها برای افراد دیابتی شود. بادام هندی حتی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میگردد. در بادام هندی عصاره هیدرواتانولی وجود دارد که برای جلوگیری از افزایش قند خون و کاهش مقاومت به انسولین مفید است.
کنترل کلسترول بالا و چربی خون
مطالعات نشان داده است که بادام هندی مقادیر بالایی از فیبر رژیمی و چربیهای غیر اشباع، پتاسیم و منیزیم دارد که میتواند برای درمان چربی و کلسترول بالای خون مفید باشد.
لاغری و کاهش وزن
مردم باور دارند که مصرف منظم بادام هندی باعث اضافه وزن و چاقی میشود، اما باید گفت تحقیقات نشان داده است که این تصورات اشتباه است. در واقع هرچند بادام هندی سرشار ازچربیهای مفید و فیبر است اما اگر در یک تغذیه متعادل و سالم مصرف شود و در خوردن آن زیادهروی نگردد به خوبی گرسنگی را برطرف میکند و به این ترتیب میتواند به کاهش وزن کمک کند.
رفع کم خونی
بادام هندی مس فراوانی دارد که در متابولیسم آهن کمک میکند و باعث تشکیل گلبولهای سفید خون میگردد. علاوه بر این بادام هندی منبع غذایی آهن است که باعث رفع خستگی و درمان کم خونی میشود.
فواید خوردن بادام هندی در بارداری
- بادام هندی یک منبع انرژی فوری برای زنان باردار است و یکی از بهترین میان وعدهها در دوران بارداری است.
- بادام هندی میتواند فشار خون بالا را کنترل کند در نتیجه برای جلوگیری از فشار خون در زنان باردار مفید است.
- بادام هندی سطح آهن بدن را در دوران بارداری کنترل میکند و مانع از کم خونی زنان باردار میشود.همچنین آهنی که در بادام هندی وجود دارد باعث سلامت رشد جنین و رشد اندامهای ضروری او میشود.
- بادام هندی دارای مقادیر بالای ویتامین C است که باعث کاهش ترک خوردگی شکم در طول بارداری میشود.
- مقادیر بالای منیزیم در بادام هندی باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی در زنان باردار میشود.
مضرات بادام هندی
علیرغم خواص فراوانی که بادام هندی دارد، این میوه دارای مقادیر زیادی از اگزالات است که زیاده روی در آن باعث تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا میگردد. بنابراین افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند و درمان نشدهاند، یا اینکه کلیهها و کیسه صفرایشان را درآوردهاند باید از مصرف آن پرهیز کنند، علاوه بر این دریافت زیاد اگزالات ممکن است باعث کاهش جذب کلسیم شود. همچنین بروز واکنشهای آلرژیک مانند خارش، تورم لبها، گرفتگی بینی و … از عوارض دیگری است که در افراد حساس به وجود میآید.
بادام هندی خام سمی است؟
بادام هندی به طور طبیعی سمی دارد که اوروشیول نامیده میشود. اوروشیول سمی است که در تمام خانواده پستهایان پیدا میگردد؛ که شامل بادام هندی، انبه، پیچک سمی، بلوط سمی، سماق، فلفل پرویی و پسته است. اوروشیول در تمام قسمتهای گیاه از جمله ریشه، ساقه و برگها وجود دارد اما بیشتر در قسمت پوسته بادام هندی و مغز داخل آن پیدا میشود. تماس با اوروشیول باعث درماتیت تماسی آلرژیک در انسان میگردد که شبیه به علائمی است که بعد از قرار گرفتن در معرض پیچک سمی تجربه میکنید است.
بررسی آلرژی به بادام هندی
برخلاف آلرژی به بادام زمینی، آلرژی به بادام هندی بیماری شدیدی است که در برخی موارد هم کشنده است. افرادی که به بادام هندی آلرژی دارند باید از مصرف این ماده دوری کنند. شروع آلرژی به بادام هندی در کودکان از 2 سالگی است. این آلرژی به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن پروتئینهای موجود در آن را به عنوان اجسام خارجی تشخیص داده و شروع به تولید آنتی بادی میکند. مواد شیمیایی در این فرایند آزاد میشود و این مواد شیمیایی باعث بروز علائم مختلف آلرژیک میشوند.
استفاده از بادام هندی در آشپزی
بادام هندی به عنوان یک دانه آجیلی در دستورات آشپزی بسیاری از جایگاه ویژهای برخوردار است. برخی از مهمترین کاربردهای آن به شرح زیر است:
- دانههای بادام هندی بعد از برشته شدن به همراه برنج، کلم دلمهای و گوجه فرنگی سرو میشود.
- دانههای بادام هندی به همراه کینوا برشته شده به همراه آناناس به صورت مخلوط شده سرو میشود.
- بادام هندی به صورت غذای میان وعدهای به صورت برشته معمولی، نمک زده وشیرین شده مصرف میشود. دانههای این آجیل طعمی نسبتا شیرین، فندقی و دلنشین دارند.
- از این آجیل برای مزهدار کردن دسرها و شیرینیها به صورت خرد یا رنده شده به عنوان چاشنی استفاده میشود.
- در تهیه شرینی، کیک، بیسکویت، کلوچه، کماچ و شکرینه به طور گستردهای استفاده میشود، از جمله پرطرفدارترین آنها کیک مغز بادام هندی است.
- دانههای بادام هندی را همراه با بادام درختی و پسته خرد میکنند و روی دسرها به ویژه بستنیهای مغزدار و بسیاری از شیرینیهای سنتی برای بهبود طعم و مزه استفاده میشود.
روش خرید، نگهداری و مصرف
برای فروش بادام هندی، خارجیترین پوسته آن جدا میگردد زیرا شامل مواد سمی است و احتمالا بیشترین باکتری و میکروب را در خود نگه داشته است. بادام هندی دارای محتوای بالای اسید اولئیک میباشد به همین دلیل است که نسبت به سایر آجیلها ماندگاری بیشتری دارد و توصیه میشود در ظرف دربسته و به دور از گرما نگهداری شود. بادام هندی را میتوانید به صورت حضوری از فروشگاه شور و شیرین خریداری نمایید؛ در غیر اینصورت اگر امکان خرید حضوری ندارید، میتوانید به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی آجیل و خشکبار شور و شیرین سفارش دهید و آن را درب منزل دریافت کنید.