بررسی خواص ارده کنجد و طرز تهیه ارده کنجد در منزل
ارده کنجد یک ماده خمیری شکل است که طعم سبک و خوشمزهای دارد، بخصوص اگر با کمی شیره انگور نیز مخلوط شود. این ماده غذایی علاه بر اینکه طعم مطلوبی دارد، انرژی بسیار زیادی را نیز برای بدن تامین میکند.
ارده به طور گسترده در سراسر جهان مصرف میشود. به ویژه در تهیه غذاهای مدیترانهای و آسیایی استفاده میشود.
ارده کنجد چیست؟
ارده که به نامهای دیگری مانند تاهینی یا طحینه هم شناخته میشود که نوعی خمیر یا سس است که از دانههای کنجد تفت داده شده و کوبیده شده تولید میشود. این ماده غذایی عنصر رایج در آشپزی خاورمیانه، مدیترانه و کشورهای آفریقایی است. ارده دارای رنگ قهوهای مایل به زرد است، بافت نرم و صاف روغنی دارد و طعم آن کمی تلخ است.
کالری ارده
ارزش غذایی موجود در ارده برای هر 100 گرم به شرح زیر است :
مواد مغذی در هر 100 گرم
- 595 کیلوکالری ا نرژی
- 21 ٫ 19 g کربوهیدرات ها
- 53 ٫ 76 gچربی
- 17 ٫ 00 g پروتئین
- 3 ٫ 05 g آب
- 67 IU ویتامین آ
- 1 ٫ 220 میلی گرم 94٪ تیامین (ویتامین B1 )
- 0 ٫ 473 میلی گرم 32٪ ریبوفلاوین (ویتامین B2 )
- 5 ٫ 450 میلی گرم 36٪ نیاسین (ویتامین B3 )
- 0 ٫ 693 میلی گرم 14٪ پانتوتنیک اسید (ویتامین B5 )
- 6 0 ٫ 149 میلی گرم 11٪ (ویتامین B)
- 98 میکروگرم 25٪ اسید فولیک (ویتامین B9 )
- 0 ٫ 00 میکروگرم 0٪ ویتامین B12
- 426 میلی گرم 43٪ کلسیم
- 8 ٫ 95 میلی گرم 72٪ آهن
- 95 میلی گرم 26٪ منیزیم
- 1 ٫ 456 میلی گرم 73٪ منگنز
- 732 میلی گرم 105٪ فسفر
- 414 میلی گرم 9٪ پتاسیم
- 115 میلی گرم 5٪ سدیم
- 4 ٫ 62 میلی گرم 46٪ روی
طبیعت ارده کنجد
طبع ارده کنجد گرم و تر است، بنابراین برای افراد سرد مزاج بسیار مفید میباشد.
خواص ارده کنجد برای سلامتی
مایعی که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه میشود و روغن آن جدا نشده باقی بماند را ارده مینامند. ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده میشود تا انرژی لازم را برای تمام روز به بدن برساند. این ماده غذایی مقوی از هر گونه ماده افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی مبرا است و صد درصد طبیعی است. ارده خواص فراوانی برای سلامتی و به خصوص برای کاهش وزن دارد.
ارده کنجد بهترین غذا برای زمستان
ارده کنجد یک غذای انرژیزا است و برای فصل زمستان بهترین غذا است زیرا باعث تامین انرژی مورد نیاز بدن برای گرم کردن میشود.
ارده کنجد برای کاهش کلسترول و چربی خون
مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه باعث میشود کلسترول بد خون کاهش یابد و سطح چربی خوب خون یا همان HDL افزایش پیدا کند.
ارده کنجد برای تامین کلسیم
ارده یک منبع بسیار خوب برای تامین کلسیم بدن است که مصرف استحکام و سلامت استخوانها و دندانها را در پی دارد.
ارده کنجد بهترین غذا برای کودکان
مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه شده است زیرا به دلیل اینکه تحرک بالایی دارند، انرژی که بدن آنها لازم دارد را تامین میکند و باعث تقویت شدن حافظه آنها میگردد.
نرم کردن دمل ها
نرم کردن سفتیها و ورمهای سفت داخلی و دملها از خواص مصرف ارده کنجد است. مصرف ارده، در سرد مزاجها باعث پخته و باز شدن دمل و جوشها شده بنابراین میتواند جوشهای پوستی در سردمزاجان را ایجاد کند.
ارده کنجد برای پیشگیری از سرطان
در دانه کنجد و مواد غذایی حاصل از آن آنتی اکسیدانهای فراوانی وجود دارد که وجود این آنتی اکسیدانها باعث جلوگیری از سرطان در بدن میگردد.
ملین و مسهل
یکی از خواص ارده این است که باعث نرم شدن و تسهیل کار رودهها شده و از این رو از یبوست جلوگیری میکند.
خواص ارده برای خانم ها
ارده یک ماده غذایی قاعده آور است و مصرف آن باعث برطرف شدن بیماریهای رحم میگردد.
دیگر خواص ارده:
- از دیگر خواص ارده این است که برای رفع بیماری رحم مفید است.
- یکی از خواص ارده این است که باعث تقویت قوای جنسی میشود.
- مصرف این ماده غذایی باعث جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میگردد.
- خواص باور نکردنی ارده کنجد برای کاهش وزن:
مصرف ارده در سردمزاجان باعث کاهش وزن و لاغری در آنها میشود زیرا خوردن یک تا دو قاشق ارده پیش از وعده غذایی باعث کاهش اشتها شده و همین خوردن غذای کمتر را در پی دارد که باعث لاغرتر شدن میشود.
طرز تهیه ارده در خانه
خیلی از افراد هستند که تمایل دارند ارده را خودشان در خانه تهیه کنند. برای این منظور ابتدا باید مواد زیر را تهیه کنید:
کنجد: 2 پیمانه معادل 300 گرم
روغن زیتون یا روغن آووکادو: 1الی 2 قاشق غذاخوری
ابتدا دانههای کنجد را در یک قابلمه بریزید. آنها را روی حرارت ملایم بگذارید و تفت دهید تا کمی برشته شوند. صب کنید تا پوست آنها جدا شود. حال آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شوند. در این مرحله کنجدها را داخل غذاساز بریزید و آنقدر دانهها را با روغن زیتون یا روغن آووکادو آسیاب کنید تا یک ترکیب یکدست به وجود بیاید.
تهیه روغن ارده
از حرارت دادن و سرخ کردن کنجد و آسیاب نمودن، روغن آن تولید میگردد. روغن پرس سرد کنجد نیز از کنجد خام با وارد کردن فشار به دانه های کنجد استخراج میشود.
نحوه نگهداری از ارده و روغن کنجد
ارده کنجد را باید در جای خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری نمود زیرا ارده و روغن کنجد، اسیدهای چرب اشباع نشدهای دارند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربیهایشان اکسید میشود.
مضرات ارده کنجد
- ارده برای افرادی که دیابت دارند مضر است.
- ارده کنجد یک ماده غذایی انرژی زاست که دارای کالری بالایی است و در صورت مصرف بیش از حد و عدم تحرک چاقی و اضافه وزن را در پی دارد.
- زیادهروی در خوردن ارده باعث گرفتگی رگها میشود.
- از روغن ارده تنها برای استعمال و پخت و پز باید استفاده شود و نباید برای سرخ کردن از آن استفاده کرد.
- برای اصلاح عوارض ارده میتوان سرکه، ترشیجات، آبلیموی ترش و شیرین استفاده کرد.
- ارده کنجد یک ماده مفید برای سردمزاجان است اما نباید از آن بیش از حد مصرف کرد و همراه غذای دیگر خورده شود زیرا باعث اختلال در هضم غذا میگردد.
جهت خرید ارده کنجد می توانین از طریق فروشگاه اینترنتی خشکبار و محصولات صبحانه شور شیرین اقدام نمایید.