شور و شیرین

روش تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

ناخالصی‌ها در مواد غذایی مربوط به سال‌های دور است که در زمینه‌های مختلف تست‌های متفاوتی برای وجود ناخالصی انجام می‌شد. در جوامع کوچک شدت تقلب‌ها بسیار کم بود اما با گسترش شهر نشینی و بزرگ شدن مراکز تولید، انواع راه‌ها برای اضافه کردن ناخالصی به مواد غذایی گوناگون به‌خصوص عسل نیز افزایش پیدا کرد. از این روش‌ها در کشورهای مختلف برای تولید مواد غذایی مانند عسل استفاده می‌شود. تنها کشورهایی از این مشکلات دور هستند که دارای قوانین بسیار محکمی برای تولید مواد غذایی هستند  و برای این افراد سودجو مقررات و مجازات بسیار سنگینی در نظر گرفته شده است.اگر درمورد مشخصات عسل طبیعی اطلاعات کافی داشته باشید، تشخیص آن کار ساده‌ای خواهد بود. برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی آن بهتر است از چگونگی تولید آن آگاهی پیدا کنیم.

عسل را زنبور عسل با جمع آوری شهد گل‌ها تولید می‌کند. در کل تقلبات در عسل مربوط به افزودن آب، افزودن شکر و اسانس‌ها در آن تقسیم‌بندی می‌شود. عسل برای اینکه به بازار عسل وارد شود لازم است از دو مرحله طبیعی بودن و تعیین کیفیت عبور کند. در این مطلب قبل از اینکه به نحوه تشخیص عسل طبیعی و تفاوت آن با عسل تقلبی بپردازیم بهتر است ابتدا مشخص کنیم که عسل طبیعی چه عسلی است؟

 

جهت دریافت قیمت عسل طبیعی کلیک نمایید.

به چه عسلی طبیعی می‌گوییم؟

عسل طبیعی در واقع شهد گل‌هایی است که زنبور بعد از اینکه از گیاهان مختلف تغذیه کرد، آن را فرآوری و تغلیظ می‌کند و آن را در کندو ذخیره می‌نماید. اگر زنبورها به جای تغذیه از شهد گل‌ها و گیاهان از موادی مانند قند سفید و یا شکر و یا انواع آب میوه‌ها تغذیه کنند نمی‌توان محصول آن را عسل طبیعی نامید. پس علاوه بر اینکه زنبور باید عسل را تولید کرده باشد، یک فاکتور مهم که عسل طبیعی را از غیر طبیعی  متمایز می‌کند، منبع شهد است که باید طبیعی باشد.

به چه عسلی طبیعی می‌گوییم؟

چگونه عسل اصل رو از تقلبی تشخیص دهیم

مزه  عسل اصل و تفاوتش با عسل تقلبی

عسل طبیعی، علاوه بر اینکه شیرینی خاصی دارد، مزه و طعم ویژه‌ای دارد که این طعم فقط در عسل وجود دارد و عسل‌های مصنوعی از این مزه مبرا هستند. عسلی که خالص و اصل باشد به جز اینکه مزه شیرینی دارد، دارای طعم مطبوعی نیز هست که بسته به گیاه آن فرق دارد. اما عسل‌های نامرغوب، تقلبی، مصنوعی و صنعتی به جز اینکه مزه شیرینی داشته باشند چیز دیگری ندارند.

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با بو

اگر درپوش عسل برای مدتی بسته بماند، در زمانی‌که درپوش باز شود، بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی به مشام می‌رسد. هر نوع عسل طبیعی دارای بویی متناسب با گلی است که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است. اگرعسل بوی خاصی نداشته باشد، مشکوک و تقلبی به‌نظر می‌رسد.

 

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با بو

سفتی و غلظت عسل طبیعی و تشخیص آن از تقلبی

وقتی که عسل طبیعی را در دهان می‌گذاریم، به سرعت در دهان آب می‌شود و بعد از مصرف باعث ایجاد انرژی می‌شود، اما عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می‌دهد.

آب یک راه ساده برای تشخیص عسل اصل از تقلبی

اگر عسل طبیعی را در آب سرد بریزید، خواهید دید که عسل حالت چسبندگی خود را کاملا حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی به سرعت در آب حل می‌شود.

یک راه دیگر برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی این است که اگر عسل را در لیوان محتوی آب بریزید، اگر این عسل به ‌شکل عمودی وارد لیوان پر از آب شود و در ته آن نیز جمع شود و به سرعت حل نشود این یک عسل مطلوب است، اما اگر عسل به هنگام ریختن در آب حل شود، مطلوبیت و خلوص کمتری دارد.

آب یک راه ساده برای تشخیص عسل اصل از تقلبی

تست عسل طبیعی از تقلبی با کبریت

اگر کبریتی را روشن کنید و آن را در عسل بیندازید، می‌توانید تشخیص دهید که این عسل طبیعی است یا تقلبی. اگر کبریت روشن باعث شد عسل آتش بگیرد یعنی عسل طبیعی است اما اگر عسل تقلبی باشد به سادگی آتش نمی‌گیرد.

تست عسل طبیعی از تقلبی با نان تست

اگر عسل طبیعی بر روی نان تست مالیده شود، نان بعد از چند دقیقه سفت خواهد شد اما اگر عسل تقلبی را روی نان بمالید، نان نمدار می‌شود.

تست عسل طبیعی از تقلبی با زرده تخم مرغ

یکی از جالب‌ترین روی‌ها برای تست عسل طبیعی از تقلبی استفاده از زرده تخم مرغ است، ابتدا عسل را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید اگر زرده خام شبیه زرده تخم مرغ پخته شد عسل طبیعی است در غیر این صورت عسل تقلبی است.

خرید عسل طبیعی

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

عسل طبیعی به دلیل اینکه دیاستاز دارد بعد از مدتی ته نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند در عسل متبلور خواهد شد و عسل مانند روغن نباتی سفت می‌شود. تفاوتی که این مورد با شکرک زدن در مربا دارد این است که بلورهای عسل رس زده نسبت به بلورهای مربای شکرک زده، بسیار ریزتر هستند.

در کل برخی عوامل محیطی مانند رطوبت، دما و همچنین ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن می‌شود) باعث ایجاد شکرک می‌شوند که این ویژگی در عسل‌های طبیعی دیده می‌شود.

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

نحوه تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی از روی شکرک

اگر بخواهیم عسل طبیعی را از غیر طبیعی از روی شکرک  تشخیص دهیم، باید بگوییم که در عسلی که طبیعی است شکرک نرم و لطیف است اما در عسل تقلبی سفت است و زیردندان باعث ایجاد صدا می‌شود. به هنگام خرید عسل بهتر است آن را از اماکن معتبر خریداری کنیم و اگر به دنبال عسل طبیعی باشیم باید فرد تولید کننده را به‌خوبی بشناسیم. مطمعنا اگر از عسل تقلبی استفاده کنیم، صدمات جبران‌ناپذیری ممکن است به ما وارد شود، بنابراین  آشنایی با نحوه تشخیص طبیعی بودن عسل در انتخاب یک محصول معتبر کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.