شور و شیرین

فواید و مضرات بیسکویت ساقه طلایی

بیسکوییت ساقه طلایی در ایران بسیار معروف است، و محبوبیت خود را به سرعت به‌دست آورد و به دلیل اینکه دارای فیبر بالا و سایر مواد مغذی مهم است، ادعا می‌شود که در سلامتی بدن، دستگاه گوارش و هضم تاثیر خوبی دارد. حتی برخی نیز بر این باورند که باعث کاهش سطح قند خون می‌شود. اما آیا واقعا بیسکویت ساقه طلایی جایگزین سالمی برای بیسکویت معمولی است؟

ما در این بخش از شور و شیرین، قصد داریم درباره مزایا و عوارض بیسکویت‌های ساقه طلایی اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. پس در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و یک انتخاب آگاهانه داشته باشید.

فواید و مزایای بیسکویت ساقه طلایی چیست؟

اگر بیسکویت ساقه طلایی به‌صورت زیاد از حد مصرف نشود، می‌تواند جایگزین بهتری برای دیگر بیسکویت‌ها یا کوکی‌های معمولی باشد. از جمله مزایایی که بسکویت ساقه طلایی دارد شامل موارد زیر می‌باشد:

  • مهار درد و ضعف ناشی از گرسنگی

بسیاری از بیسکویت‌های ساقه طلایی سرشار از فیبر می‌باشند که این فیبر در کاهش ضعف و گرسنگی کمک کننده است. با این وجود، بین مصرف منظم بیسکویت ساقه طلایی و کاهش گرسنگی ارتباط خاصی تعیین نشده است.

 خرید بیسکویت گندم کامل ساقه طلایی

مهار درد و ضعف ناشی از گرسنگی

  • کمک کننده به هضم غذا

فیبری که در این بیسکویت‌ها وجود دارد به جذب آب کمک می‌کند و در نرم شدن مدفوع نیز کمک کننده می‌باشد. علاوه بر این در هضم غذا و برطرف کردن یبوست نیز ناثیر خوبی دارد. با تمامی این نکات که بیان کردیم، اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

  • کمک کننده به کاهش وزن

فیبری که در بسکویت ساقه طلایی وجود دارد قادر به پر نگه داشتن معده برای مدت طولانی می‌باشد. این موضوع می‌تواند باعث افزایش احساس سیری و تنظیم میزان مصرف غذا شود و برای کاهش وزن موثر واقع باشد. با این وجود باید گفت، فیبری که دربیسکویت‌های ساقه طلایی وجود دارد جایگزین مناسبی برای منابع فیبر طبیعی نیست.

فوایدی که بیان کردیم ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که بیسکویت ساقه طلایی را می‌توان بدون احساس عذاب وجدان مصرف کرد. اما اگر این بیسکویت‌ها را به‌طور منظم مصرف کنیم از نظر سلامتی مشکلی به‌وجود نمی‌آورد؟

 

کمک کننده به کاهش وزن

خطرات و عوارض جانبی ناشی از مصرف بسکویت ساقه طلایی

طبق شواهد، مصرف بیش از حد بیسکویت‌های ساقه طلایی ممکن است باعث ایجاد خطرات زیر شود:

  • به دلیل اینکه این بیسکویت‌ها حاوی عصاره مالت هستند اگر بیش از حد مصرف شوند باعث ایجاد نفخ می‌شود.
  • به دلیل اینکه در بیسکویت ساقه طلایی، روغن گیاهی به‌صورت بیش از حد استفاده شده است، ممکن است باعث ایجاد سرفه شود.
  • عوامل افزایش دهنده که در بیسکوییت ساقه طلایی وجود دارد ممکن است باعث تهوع و استفراغ شوند.

آیا ساقه طلایی بیسکویت سالمی است؟

ادعای اصلی تولید‌کننده‌ها این است که بیسکویت ساقه طلایی به دلیل اینکه دارای فیبر است و اینکه از آرد کامل به جای آرد سفید استفاده شده است، گزینه‌ سالم‌تر و بهتری برای مصرف می‌باشد.

اما مشکل کوچکی که در بخش بازاریابی این شرکت وجود دارد این است که مشتری‌ها طعم بیسکویتی که به‌طور کامل از آرد تهیه شده باشد را چندان دوست ندارند. شرکت‌ها نیز دو گزینه فروش کم یا تغییر طعم بیسکویت، راه دوم را انتخاب کرده‌اند. این راه حل اینگونه ارائه شد که، ۵۰ درصد از آرد سفید و تصفیه شده و ۵۰ درصد از آرد سبوس‌دار برای تهیه بیسکویت ساقه طلایی استفاده شود. همچنین اگر مقداری شکر نیز به آن افزوده می‌شد، می‌توانست این بیسکویت را مزه‌دار و قابل خوردن کند. در نتیجه اگر به آن شکر و آرد تصفیه شده اضافه شود، بیشتر کالری که  این بیسکویت ارائه می‌داد از کربوهیدرات تصفیه شده به‌دست می‌آمد نه از آرد کامل.

نتیجه نهایی درمورد این بیسکویت نیز این است که در هر بیسکویت، کمتر از نیم گرم فیبر یوجود دارد. هر بیسکویت ساقه طلایی حاوی کمتر از ۱ گرم پروتئین است و تقریبا فاقد ویتامین و مواد معدنی (غیر از سدیم حاصل از نمک) می‌باشد.

این توصیف‌ها قطعا به یک خوراکی مغذی مربوط نمی‌شوند و هر چه باشد، دایجستیو نیز چیزی بیشتر از یک بیسکویت نیست. بنابراین بیسکویت همان ساقه طلایی جایگزین مناسبی برای غذای اصلی نیست، به‌خصوص برای کودکان. زیرا این بیسکویت باعث سیری شده و امکان دارد دیگر تمایلی به خوردن غذای کامل که حاوی مواد مغذی است، نداشته باشند.

همان‌طور که گفتیم بیسکویت ساقه طلایی حاوی فیبر است که دارای مزایای مثبت زیادی برای سلامت کل بدن است. علاوه براین، این مدل از بیسکویت از آرد گندم کامل تهیه شده است که نسبت به آرد سفید یا فرآوری شده سالم‌تر است و کالری کمتری نیز نسبت به کوکی‌ها و بیسکویت‌های معمولی دارند.

اما تاثیر سایر مواد تشکیل دهنده بیسکویت ساقه طلایی مانند روغن گیاهی (نباتی)، عصاره مالت و عوامل افزایش دهنده مورد استفاده در آن، از این مزایا بیشتر است و درصورت مصرف تمامی بیسکویت‌ها به‌صورت یکجا، امکان دارد آسیب بیشتری به سلامت بدن وارد شود.

بنابراین توصیه ما این است تعادل را در مصرف بسکویت ساقه طلایی رعایت کنید. علاوه بر این باید به تعداد مصرفی این بیسکویت‌ها نیز توجه کنید، تا میزان مصرف روزانه خود را  با توجه به کالری مورد نیاز روزانه خود تنظیم کنید. زیرا اگر مصرف بیسکویت‌های ساقه طلایی بیش از حد باشد ممکن است باعث ایجاد  خطرات خاصی شود.

خرید بیسکویت ساقه طلایی آرد جو و شهد توت

آیا ساقه طلایی بیسکویت سالمی است؟

سخن آخر

ممکن است بیسکویت‌های ساقه طلایی تمام ادعاهایی را که در تبلیغات دارند را ارائه ندهند، اما جایگزین بهتری برای یک کوکی معمولی می‌توانند باشند. بنابراین در مصرف این بیسکویت‌ها بهتر است اعتدال را رعایت کنید، زیرا بیسکویت ساقه طلایی نیز مانند دیگر کوکی‌ها و شیرینی‌ها یک محصول فرآوری شده می‌باشد. این نوع بیسکویت بهترین انتخاب برای برطرف کردن احساس ضعف و گرسنگی هستند اما نباید به یک انتخاب همیشگی به جای وعده غذایی تبدیل شوند زیرا فاد مواد مغذی موجود در غذا هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.