آجیل هندی چیست و چه محتویاتی دارد؟
آجیل هندی یکی از انواع آجیلهای فرآوری شده است که در بازار امروزه ایران نیز موجود است. اغلب این آجیلها با وجود اینکه دارای طعم تند و ادویه جات فراوان هستند ، بسیار محبوب دل کودکان و نوجوانان میباشند. این محصول فرآوری یکی از سریهای جدید اقلام پذیرایی و مصرف است. از خواص این نوع آجیل این است که بسیار انرژی زا بوده و از سبزیجاتی مانند باقالی و نخود فرنگی، همچنین بادام زمینی و ذرت به دست میآید که روکش شده و ادویه دار میشوند. هر کدام از آنها دارای مزه خاص خود هستند و مقداری از خواص این سبزیجات را دارند.
آجیل هندی چیست؟
آجیل هندی دارای نامهای دیگری مانند میکس بمبئی، چیودا، چودو یا چاناچور است که به عنوان یک میان وعده هندی شناخته میشود. این آجیل شامل مواردی مانند دال عدس بو داده، بادام زمینی، آرد نخود، ذرت، باقالی، روغن نباتی، نخود فرنگی و برنج بو داده است. تمامی این مواد را با نمک و ترکیبی از ادویهجاتی مانند گشنیز و دانه خردل طعم دار میکنند. این آجیل یک میان وعده پرطرفدار در بریتانیا نیز میباشد.
درباره اجیل هندی
بعدازظهرها، یک میان وعده خوشمزه همراه با چای بسیار میچسبد. آجیل هندی به عنوان یک میان وعده برای این زمان بسیار مناسب است. اگر نمیخواهید محصولات بازار را خریداری کنید میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. اما لازم است به این نکته توجه کنید که برای تهیه این آجیل خاص، ادویههای بومی ویژهای استفاده میشود. این ادویهها شامل مواردی مانند پودر سامبار یا آسافوتیدا است که شاید فراهم کردن آن آسان نباشد. همچنین ممکن است نیاز به وسایلی باشد که نتوان آنها را به راحتی تهیه کرد.
آجیل چهار مغز و فواید آن برای دیابت
خواص آجیل هندی
آجیل هندی در خشکبار اینترنتی شور و شیرین یک میان وعده خوشمزه و لذیذ است که از بهترین مواد اولیه تهیه شده است و با قیمتی مناسب به مشتریان ارائه میشود. خواص آجیل هندی به شرح زیر است:
- نخود موجود در این آجیل دارای پروتئین، آهن و روی است که همگی این مواد برای عملکرد سالم بدن ضروری هستند. نخودها را به طور معمول در روغن با مقدار کمی ادویه، پودر چیلی و سیر سرخ میکنند. سیر ترکیباتی مانند آلیسین و سولفید دارد که آنتی بیوتیک، ضد قارچ و ضد ویروس است و فلفل قرمزی که برای تندی آن استفاده میشود باعث تحریک گردش خون و گرم شدن بدن نیز میشود. نخود فرنگی از جمله سبزیجاتی است که سرشار از کلسیم است و کلسیم نقش بسیار مهمی در رشد استخوان دارد و سلامت استخوان را تأمین میکند و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. نخود فرنگی دارای ویتامین K و فولات است که طعم آن نیز بسیار لذیذ است.
- بعد از نخود فرنگی سبزیجاتی مانند باقالی در آجیل هندی وجود دارند. باقالی منبعی از پروتئین است که مصرف روزانه آن ۱/۳ نیازهای بدن به پروتئین را تأمین میکند و آمینو اسیدهایی که در آن وجود دارند باعث نیرومند سازی ماهیچههای بدن میشوند و همچنین از سلامت قلب نیز محافظت میکنند. در کنار این خواص، باید گفت آنتی اکسیدانهایی در باقالی وجود دارد که باعث سلامتی پوست و ریه میشوند.
- بادام زمینی که در آجیل هندی وجود دارد باعث بهبود برخی بیماریهای عصبی و بیماریهای قلبی میشود. در بادام زمینی منیزیم موجود وجود دارد که باعث سلامت پوست میشود و از پیری زودرس نیز جلوگیری میکند. باید گفت که بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که به کنترل دیابت کمک میکنند و با تنظم قند خون از سکته مغزی جلوگیری میکنند.
- ذرت نیز یکی دیگر از مواردی است که در تمام آجیلهای هندی قرار میگیرد. ذرت یکی از مهمترین پیشگیرندههای یبوست و بواسیر است که دارای نقش مهمی در سلامت بدن و تقویت اعصاب است، این خوراکی از بروز برخی سرطانها جلوگیری میکند، آهن بدن را تأمین میکند و نقش مهمی در سلامت چشم دارد.
- آجیل هندی کالری بالایی دارد بهطوریکه یک مشت مخلوط آن حاوی ۱۴۰ کالری است.
ترکیبات آجیل هفت مغز و نکات مهم آنها
ترکیبات آجیل هندی
برای تهیه آجیل هندی از مواد طبیعی خشک استفاده میشود. این مواد طبیعی خشک شامل: نخود سبز، نخود معمولی، باقالا، ذرت و رشتههای ریز است. چاشنی این آجیل نیز ادویههای خوش طعم و معطر هندی است.
نکته: اگر آجیل هندی به صورت زیاد مصرف شود، به دلیل اینکه چربی بالایی دارد باعث سکته و حتی چربی خون میشود و بیماری قلبی را در فرد تشدید میکند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که از این آجیل کمتر مصرف کنید.
رشته های آجیل هندی
رشتههایی که در آجیل هندی وجود دارند. برای تهیه خمیر آن از ترکیباتی مانند آرد نخودچی، زیره سبز، پودر فلفل قرمز، پودر زردچوبه، تخم گشنیز نیمه سابیده، بکینگ پودر، نمک و آب استفاده شده است. رشتههای آجیل هندی بسیار ریز هستند و میتوان این رشتهها را درست مانند چیپس خلالی مصرف کرد. البته میتوان این خمیر را به اشکال مختلفی درآورد. این خمیر را به شکلهایی مانند توپ، ماه و ستاره، رشتههایی دراز درست میکنند. البته تنوع این آجیل در بازار بسیار بالا است.
نحوه نگهداری آجیل هندی چگونه است ؟
آجیل هندی شیوه نگهداری خاصی ندارد. برای حفظ کیفیت آن، باید آن را دور از نور مستقیم آفتاب و در جای خشک و خنک و ترجیحا در ظرف در بسته و یا درون پاکتهای مخصوص زیپ کیپ دار نگهداری نمود. درصورتیکه نیاز به نگهداری این آجیل در مدت زمان طولانی دارید، میتوانید آن را در یخچال یا فریز نگهداری کنید.
سخن پایانی
کودکان این آجیل را با وجود تندی، دوست دارند. به طور معمول کودکان از باقالا یا نخودفرنگی استقبال زیادی نمیکنند اما فراوری شده آن را با میل زیاد مصرف میکنند. آجیل هندی در واقع، یک میان وعده بر پایه آرد غلاتی مانند ذرت، سیب زمینی یا برنج است که بعد از طعمدار شدن در قالب پخته میشود. این محصولات ترد هستند و در زیر دندان حس خوبی دارند. این آجیلها را با ادویههایی مانند فلفل، گلپر یا حتی سیر مزهدار میکنند و برای خوشرنگ شدن هم از رنگهای خوراکی بهخصوص نارنجی استفاده میکنند.