شور و شیرین

آشنایی با پفک هندی

یکی از تنقلات خوشمزه، سالم و قدیمی پفک هندی است که در فروشگاه شور و شیرین نیز عرضه می‎شود. این پفک در ایران معمولا به صورت ترکیبی از آرد برنج و آب است. این نوع پفک بسیار سالم است اما به شرطی که در روغن اشباع نشده سرخ شود. در اماکن عمومی به طور معمول برای کاهش هزینه از یک روغن چندین بار استفاده می‌کنند که باعث می‌شود کیفیت پفک هندی کاهش پیدا کند و برای سلامتی ضرر داشته باشد. اما اگر پفک هندی به صورت خام خریداری گردد و در منزل و با استفاده از روغن مرغوب و تازه تهیه شود نه تنها بی کیفیت نیست بلکه یک میان وعده سالم برای کودکان و بزرگسالان است.

این پفک در هند از موادی مانند نشاسته سیب زمینی و یا آرد گندم یا نشاسته ذرت به دست می‌آید. از جمله کشورهایی که پفک هندی را به عنوان یک میان وعده مصرف می‌کنند هندوستان، چین، پاکستان و ایران هستند. این پفک مانند چیپس بسیار ترد است.

پفک هندی چیست

برندهایی که در این حوزه صاحب ‌نام هستند، گستره فعالیت‌های خود را هر روز افزایش  داده و سود بیشتری از بازار را نصیب خود می‌کنند. جالب است این را بدانید که یک نوع پفک در بازار وجود دارد که به طور معمول در بوفه سینما‌ها و برخی سوپر مارکت مصرف دارد که بدون برند و بسته‌بندی مشخصی فروخته می‌شود، دقیقا همین اتفاقی که برای پفیلا افتاد که تا سال‌ها پیش به‌صورت فله بود اما امروزه با بسته‌بندی مناسب در بازار مشتریان خود را پیدا کرده است.

این نوع پفک‌ها نیز که در بازار با نام پفک هندی فروخته می‌شوند هیچ‌ نوع بسته‌بندی مشخصی ندارند و برند خاصی آن‌ها را تولید نمی‌کند و تنها توسط فروشندگان حاضر شده و در پلاستیک‌های بی‌نام و نشان به فروش می‌رسند. همچنین گفته می‌شود این نوع پفک‌ها دارای نمک کمتری نسبت به پفک‌های نمکی هستند و از نظر سلامتی به دلیل اینکه در آن‌ها از افزودنی‌ها استفاده نمی‌شود، سالم‌تر هستند اما همان‌طور که بیان کردیم در حاشیه و بی‌نام و نشان مصرف می‌گردند. علاقه‌مندان یا فعالانی که در حوزه مواد‌غذایی کار می‎کنند بهتر است روی تولید صنعتی و استاندارد این نوع پفک‌ها با بسته‌بندی و برند مشخص تمرکز کنند تا بتوانند در این حوزه جایگاه خوبی به‌دست آورند.

 

پفک هندی چیست

مواد تشکیل دهنده پفک هندی

پفک هندی از موادی مانند نشاسته ذرت، آب، مقدار کمی نمک و روغن مایع تشکیل شده است که در یک فرآیند ساده به پفک هندی موجود در بازار تبدیل می‌شود. اصلی‌ترین ماده‌ای که در این پفک وجود دارد آرد ذرت است. این پفک‌ها نوع جدیدی هستندکه به سه بعدی نیز معروف هستند. این پفک‌ها بعد از اینکه آماده شدند  شکل‌های حجم دار توخالی پیدا می‌کنند که نسبت به پفک‌های لوله‌ای معمولی هستند .همچنین این پفک‌ها زودتر و آسان‌تر آماده و کل پفک ترد و پخته می‌شود. اکنون می‌توانید با اطمینان بالاتری از این تنقلات استفاده کنید و از مجاز بودن مواد افزودنی آن مطمئن باشید.

مزایای استفاده از پفک هندی

پفک هندی نسبت به پفک‌های معمولی سالم‌تر هستند و مواد افزودنی کمتری دارند به همین دلیل است که یکی از تنقلات مفید برای بچه‌ها می‎باشد. نمکی که در این پفک استفاده شده است بسیار کم بوده و هیچ مشکلی برای افرادی که فشار خون دارند ه وجود نمی‌آورد. کالری پفک هندی بسیار کم است و به راحتی می‎تواند در رژیم غذایی افرادی که به کاهش وزن احتیاج دارند گنجانده شود.

 

مزایای استفاده از پفک هندی

طرز تهیه پفک هندی

ظرفی را انتخاب کنید که دارای قطر کم و عمق زیادی باشد. بهترین ظرف برای این کار شیر جوش یا جازوه است  زیرا هم دسته بلند و هم عمق و قطر مناسبی دارد .

  1. پس لازم است که ظرف انتخابی گود باشد تا پفک  بتواند در روغن شناور شود و امکان رسیدن روغن به تمامی نقاط پفک وجود داشته باشد و پفک‌ها بتوانند در روغن غوطه ور شوند.
  2. روغن باید دارای دمای مناسب و داغ باشد. پفک را به هنگامی که روغن داغ شده باشد در ظرف بریزید .اگر پفک‎ها را زودتر و هنگامی که روغن هنوز داغ نشده باشد در ظرف بریزید، پفک‎‎ها پف نمی‌کنند و سوخته و سفت می‌شوند .بعد از اینکه روغن داغ شد پفک‎ها را در آن بریزید هرچه روغن داغ‎تر باشد پفک ها زودتر پف می‌کنند .بعد از اینکه آن‌ها را سرخ کردید با دستمال کاغذی مخصوص یا حوله‌های روغن‎گیر، روغن‌های اضافه آن را بگیرید .
  3. از اینکه پفک‎‌ها را به یکباره در روغن بریزید، خودداری کنید بلکه کم کم آن‎ها را سرخ کنید تا پفک‎‎ها دارای فضای کافی برای پف کردن باشند.

چند نکته مهم برای تهیه پفک هندی

  • نباید تمام پفک‌ها را به یکباره در روغن بریزید بلکه باید آن‌ها را کم کم سرخ کنید تا پفک‌ها فضای کافی و لازم برای پف کردن را داشته باشند.
  • هرچه روغن داغ‌تر باشد پفک‌ها زودتر پف می‌کنند و حجم پیدا می‎کنند.
  • روغن باید حتما داغ باشد، سپس پفک‌ها را در روغن بریزید. در صورتی که پفک هندی را درون روغنی بریزید که هنوز داغ نشده پف نمی‌‎کند و سفت می‌ماند و مزه‌ خوبی نخواهد داشت.
  • اگر پفک را برای بچه‌ها درست می‌کنید بهتر است ادویه خاصی به آن اضافه نکنید. (ادویه‌هایی مانند فلفل، آویشن، پودر سیر و یا …) .همچنین اگر می‌خواهید آن را برای بچه‌ها آماده کنید بهتر است که از رنگ استفاده نکنید تا پفک هندی سالم‌تر باشد.
  • این پفک در مقایسه با پفک‌های نمکی که در بازار موجود هستند بسیار سالم‌تر است و چون در روغن به سرعت حجم پیدا می‌کند و آماده می‌شود، پس جذب روغن بسیار پایینی دارد.
  • این پفک باعث پر شدن حجم معده شده و کاهش اشتها را در پی دارد.

 

چند نکته مهم برای تهیه پفک هندی

مضرات پفک هندی

  1. پفک هندی به دلیل اینکه نشاسته دارد، می‎تواند باعث چاقی شود.
  2. از آنجا که پفک هندی در روغن سرخ می‎شود، روغن می‏تواند برای بدن هم مفیدو هم مضر باشد. سعی کنید بیش از اندازه روغن مصرف نکنید .

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.