راهنمای کامل انواع شکلات
یکی از پرطرفدارترین خوراکیهای دنیا شکلات است که بدون وابستگی به سن و سال افراد، همیشه و همه جا طرفداران خاص خود را دارد. شکلات معمولا با خاطرات خوب و شاد همراه است و حتی برای هدیه به افراد متفاوت نیز ارزش پیدا کرده است و خیلی از افراد برای مناسبتهای مختلفی مانند ولنتاین، روز تولد و … شکلاتهای جذاب به یکدیگر هدیه میدهند. در این مطلب از سایت شور و شیرین به سراغ خواص شکلات رفتهایم تا درمورد انواع شکلات صحبت کنیم؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
معرفی انواع شکلات: 1-شکلات سفید
تشخیص شکلات سفید از روی ظاهر آن بسیار ساده است. البته باید گفت این شکلات دقیقا سفید رنگ نیست بلکه رنگ آن کرمی یا عاجی رنگ است. این شکلات از ترکیب شکر، کره کاکائو، شیر، وانیل و لیستین (که یک روانکننده برای کمک به ترکیب مواد با هم است) تشکیل میشود. ترکیب این مواد باعث میشود شکلات سفید رایحه شیرین وانیل پیدا کند. اغلب، شکلات سفید دارای عطر مشخصی است که میتوان آن را شیرین توصیف کرد. اگر شکلات سفید باکیفیت باشد، بافتی آن نرم و خامهای است و این ویژگی به دلیل وجود پایه کره کاکائو و قند و شیر زیاد در آن میباشد. طبق استانداردهای غذا و داروی ایالت متحده، یک شکلات سفید مرغوب باید حداقل 20% کره کاکائو، 14% شیر و کمتر از 55% قند داشته باشد. اگر جز افرادی هستید که شکلات را تنها با رنگ قهوهای آن میشناسید و شکلات سفید را نوعی شکلات نمیدانید، باید به اطلاعتان برسانیم که سخت در اشتباهید زیرا شکلات سفید به دلیل اینکه در مواد تشکیل دهنده خود مواد دانه کاکائو را دارد نوعی شکلات محسوب میشود.
معرفی انواع شکلات ها: 2-شکلات شیری
یکی از طعمهای کلاسیک مربوط به شکلات شیری است که اکثر افراد با آن آشنایی دارند. ویژگیهای این شکلات به این صورت است که دارای رنگ قهوهای کمرنگ، بافت خامهای و طعم شیرین است. ترکیبات این شکلات از موادی مانند مایع شکلات (پودر کاکائو و کره کاکائو)، شکر و شیر تشکیل شده است. گاهی اوقات نیز برای افزایش نرمی شکلات از مواد روانکننده یا امولسیون کننده مانند لیستین سویا استفاده میشود.
اگر یک تکه شکلات شیری را بشکنید میتوانید پخش شدن عطر آن در فضا را احساس کنید و از عطر کارامل، وانیل، شکلات و شیر در آن لذت ببرید. این شکلات را شیرین و شکلاتی توصیف کرد. شکلات شیری در مقایسه با شکلات تلخ بافت نرمتر و طعم شیرینتری دارد. اگر این شکلات را در شرایط خوبی نگهداری کنید تا حدود 16 ماه سالم و قابل استفاده میماند. از شکلات شیری میتوان برای کاربردهایی مانند هدیه دادن و یا افزودن یک طعم ملایم شکلاتی به دسرها استفاده نمود.
معرفی انواع شکلات: 3-شکلات تلخ
یکی از انواع شکلاتها، شکلات تلخ با رنگ قهوهای تیره و عطر بینظیر خود است که دومین شکلات محبوب در سراسر دنیا است. شکلات تلخ به نام شکلات سیاه نیز معروف است. این شکلات در مقایسه با شکلاتهای شیری شیرینی بسیار کمتری دارد. به دلیل اینکه این نوع شکلات، خواص فراوان و بینظیری دارد، در بین مصرفکنندگان محبوبیت بالایی پیدا کرده است. درمورد ترکیب و مواد تشکیل دهنده در شکلات تلخ باید بگوییم که این مواد نسبتا ساده هستند زیرا شکلات تلخ ازترکیب مایع شکلات و شکر تهیه میشود. البته گاهی اوقات نیز مقدار کمی وانیل و لیستین سویا به آن افزوده میشود. برای تهیه انواع شکلات تلخ با کیفیت و مرغوب از شیر و لبنیات استفاده نمیشود، بنابراین یک گزینه عالی برای وگانها به شمار میروند. به دلیل اینکه برای تهیه شکلات تلخ از شیر و همینطور میزان کمتری شکر استفاده میشود، بافت شکلات تلخ کمی محکمتر از شکلات شیری و یا شکلات سفید است.
طعم شکلات تلخ با توجه به مقدار کاکائویی که در آن به کار رفته است، متفاوت میباشد. گاهی اوقات برخی از انواع شکلات تلخ، طعمی نسبتا شیرین و شکلاتی دارند، درکل هرچه میزان کاکائویی که در ترکیبات شکلات استفاده میشود بیشتر باشد، طعم تلختری پیدا میکند. این نوع شکلات میتواند در دستورهای شیرینیپزی و تهیه انواع دسر به کار برده شود. شکلات تلخ یک گزینهی عالی برای افرادی است که به رژیم غذایی و سلامتی خود اهمیت میدهند. اگر از این شکلات به خوبی نگهداری شود حدودا 20 ماه سالم میماند.
انواع شکلات: 4-شکلات سرخ یا شکلات روبی
کشور سوئیس در تولید شکلاتهای لاچکری یک برند شناخته شده است و در همین مورد توانسته است با خلاقیت در تولید طعم جدید شکلات، نوعی شکلات سرخ ترش مزه با نام شکلات روبی (Rubi Chocolate) یا شکلات سرخ را تولید و در بازار عرضه کند. جدیدترین شکلاتی که تا به امروز در بازار جهان وارد شده است و طرفداران بسیار زیادی نیز پیدا کرده است، شکلات سرخ است. روبی چاکلت به دلیل رنگ صورتی خود، جذابیت بالایی دارد و یک نوع شکلاتی خاص است. روبی چاکلت دارای طعمی شبیه به توت و ترش مزه است و در حال حاضر در کشورهای بسیار کمی مانند برزیل میتواند استخراج شود.
شکلات تلخ-شیرین
یکی از شکلاتهایی که اخیرا توجه زیادی به آن شده، شکلات تلخ-شیرین است. این نوع شکلات، که بیشتر اوقاتشکلات تلخ یا خیلی تلخ نیز نامیده میشود، وقتی که گفته شدشکلات تلخ با بیش از 70 درصد کاکائو مزایای بیشتری برای سلامتی دارد محبوبیت بالایی پیدا کرد.
همانطور که از نام آن پیداست، شکلات تلخ-شیرین اغلب تلختر از انواع دیگر شکلات و شکلات تلخهای نیمه شیرین میباشد. طعم هر شکلات با توجه به محل کشت کاکائوی آن بسیار متفاوت است. ممکن است برخی از این شکلاتها طعم میوهای داشته باشند درحالی که برخی دیگر طعم مشابه براونی دارند. از این نوع شکلات میتوان در دستورهای پخت کیک و دسر استفاده نمود. اگر شرای نگهداری این نوع شکلات خوب باشد، میتواند تا حدود 20 ماه نیز سالم بماند.
پودر کاکائو
اگر مایع شکلات تحت فشار زیاد قرار بگیرد مواد جامد کاکائو به صورت پودر جدا میشوند. پودر کاکائویی که شیرین نشده باشد 100% از کاکائو است. در کلدو نوع پودر کاکائو طبیعی و فرآوری شده وجود دارد. پودرکاکائو طبیعی به رنگ قهوهای روشن است و اغلب طعم شکلاتی قوی و اسیدی دارد؛ اماپودر کاکائو فرآوری شده برای کاهش اسیدیته، قلیایی است و همین باعث میشود رنگ پودر کاکائو به قهوهای تیره تغییر پیدا کند و طعم آن نیز کمی ملایمتر شود.
کاکائو شیرین نشده به ویژه پودر کاکائو فرآوری شده، برای پخت و پز بسیارعالی است. اگر این پودر به یک دستور پخت مانند کیک اضافه شود میتوان طعم شکلاتی و خوشمزهای به آن بخشید. از این پودر شکلات اغلب برای تهیه شکلات داغ استفاده میشود زیرا فرآوریهای که بر روی آن انجام گرفته است، به حل شدن سریع در مایعات کمک میکند. اگر پودر کاکائو را در شرای مناسب نگهداری کنید، میتواند تاحدود 18 ماه سالم و قابل استفاده بماند.