استفاده از آجیل، دانه های مغزی و خشکبار از دیرباز در فرهنگ و رسوم ما ایرانیان موجود بوده است، به گونه ایی که اکنون ما نیز همچون نیاکان خود در اعیاد باستانی چون نوروز و شب یلدا همچنان بر سفره خود از این مواد خوراکی با ارزش استفاده می کنیم.
دانه های مغزی و آجیل مواد خوراکی پر کالری هستند و حاوی منابعی چون اسید چرب امگا ۳، چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع، فیبر غذایی، ویتامین A، B و E ، مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن)، آرجنین و سایر مواد مفید دیگر است. از این رو استفاده از این مواد غذایی در سبد غذایی ما برای سلامتی بسیار مفید است.