شور و شیرین

آیا می خواهید در مورد بادام زمینی بیشتر بدانید؟

بادام زمینی، دارای طرفداران زیادی بین کودکان و بزرگسالان است. این خوراکی پرطرفدار ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و سرشار از پروتئین گیاهی، چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. کالری بادام زمینی بالا است، اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی نشود به کنترل کردن اشتها و کاهش وزن کمک می‌کند.

بادام زمینی ؛ آجیل یا حبوبات؟!

بادام زمینی ؛ آجیل یا حبوبات؟!

 

با توجه به تعریفی که از آجیل وجود دارد و برخلاف چیزی که اکثر افراد  تصور می‌کنند ، بادام زمینی جز آجیل‌ها نیست بلکه در دسته حبوبات قرار می‌گیرد. این دانه مغذی که پسته شامی نیز نامیده می‌شود یکی از گیاهان یک ساله است که دانه‌های خوراکی آن در زیر خاک رشد می‌کنند. طول بادام زمینی تقریبا 4 سانت است که به‌صورت جفت و در زیر یک لایه نازک قهوه‌ای و یک غلاف محکم قرار می‌گیرد و بومی مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی است. این دانه امروزه در مناطق استوایی می‌روید.بزرگترین تولید کننده جهان این محصول چین است که با 44 درصد تولید از آن سهم دارد. مغز خوراکی این گیاه دارای بخش‌های زیر است:

  • غلاف
  • پوسته
  • مغز

این دانه بیشتر به‌صورت بو داده مصرف می‌شود اما در شیرینی، دسر، کیک و سس استفاده فراوانی دارد.علاوه بر این باید گفت که یکی از مشتقات اصلی و پرطرفدار این دانه مغذی، کره بادام زمینی است.

جدول ارزش غذایی بادام زمینی

ارزش غذایی بادام زمینی در ۱۰۰ گرم:

کالری بادام زمینی ۵۶۷
کل چربی ۴۹ گرم
چربی اشباع ۷ گرم
چربی چند غیر اشباع ۱۶ گرم
چربی تک غیر اشتباع ۲۴ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم
سدیم ۱۸ میلی گرم
پتاسیم ۷۰۵ میلی گرم
کل کربوهیدرات ۱۶ گرم
فیبر غذایی ۹ گرم
قند ۴ گرم
پروتئین ۲۶ گرم
ویتامین آ ۰٪
کلسیم ۹٪
ویتامین دی ۰٪
ویتامین ب۱۲ ۰٪
ویتامین ث ۰٪
آهن ۲۵٪
ویتامین ب۶ ۱۵٪
منیزیم ۴۲٪

 

خواص بادام زمینی در کاهش بیماری‌‌های قلبی

یک بخش اساسی در هر رژیم غذایی اسیدهای چرب هستند و همین یکی از فواید بادام زمینی است که به دلیل نوع اسید‌های چربی است که در آن وجود دارند. بیشتر چربی‌هایی که در بادام زمینی وجود دارند اسیدهای چرب غیراشباع است که این نوع چربی‌ها چربی سالم هستند. طبق تحقیقاتی که توسط انجمن قلب آمریکا  (AHA)انجام شده است، اگر به جای چربی‌های اشباع و ترانس ازچربی‌های اشباع نشده استفاده شود، علاوه بر اینکه باعث کمک به کاهش کلسترول بد می‌شود، می‌تواند به بهبود سطح کلسترول خوب خون فرد نیز کمک کند. همین مورد در کاهش خطر بیماری قلبی و سکته به میزان بسیار بالایی موثر است. البته باید دقت کنید که در بادام زمینی مقدار اندکی چربی اشباع نیز وجود دارد. پزشکان، مصرف چربی اشباع بیش از حد را در مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و عروقی موثر می‌دانند. بهتر است که برای بهره‌مندی از مزایای مطلوب بادام زمینی برای سلامتی قلب و عروق به میزان متعادل و متوسطی از آن مصرف کنید.

 

خواص بادام زمینی در کاهش بیماری‌‌های قلبی

چربی بادام زمینی

بادام زمینی چربی بالایی دارد که  در گروه دانه‌های روغنی طبقه‌بندی می‌شوند، به همین دلیل است که بخش عمده‌ای از بادام زمینی که در جهان کشت می‌شود برای ساخت و تولید روغن گیاهی مصرف می‌شود.

میزان چربی بادام زمینی حدودا ۵۶-۴۴ درصد است و بخش زیاد‌ آن از چربی تک‌ سیرنشده و چند سیر تشکیل شده ‌است، همچنین بادام زمینی حاوی 60 تا 40 درصد اسید اولئیک و همچنین اسید لینولئیک است.

چطور کالری بادام زمینی را بسوزانیم؟

100 گرم بادام زمینی خام ۵۶۷ کارلری است. برای سوزاندن این کالری لازم است که ۱۴۰ دقیقه پیاده‌روی یا ۵۵ دقیقه دوندگی انجام شود. اگر می‌خواهی این کالری را با دوچرخه‌سواری بسوزانید ۸۵ دقیقه زمان لازم است.

حساسیت به بادام زمینی باعث بروز چه مشکلاتی می‌شود؟

یکی از زیر مجموعه‌های حساسیت غذایی، حساسیت به بادام زمینی است. علائم واکنش‌های آلرژیک به بادام زمینی به طور معمول در همان چند دقیقه‌ای که از آن استفاده می‌کنیم، شروع می‌شود. برخی از علائم حساسیت به بادام زمینی شامل موارد زیر می‎باشد:

  • خشکی گلو
  • آبریزش بینی
  • تنگی نفس و خس خس کردن
  • اسهال، حالت تهوع و استفراغ
  • احساس خارش در دهان و یا گلو
  • واکنش‌های پوستی مانند کهیر و یا قرمز شدن پوست
  • آنافیلاکسی: ‌شدیدترین واکنش آلرژیک به بادام زمینی

آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک بسیار خطرناک می‌باشد که خیلی اورژانسی نیاز به درمان دارد. یکی از شایع‌ترین علل بروز آنافیلاکسی بادام زمینی می‌باشد که ممکن است تمام قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر فردی  دارای آلرژی یا آسم و یا سابقه خانوادگی واکنش آنافیلاکسی باشد با احتمال بسیار بالایی اتفاق می‌افتد. اگر برایمان آنافیلاکسی اتفاق بیفتد، باید با اورژانس تماس بگیریم، حتی اگر احساس کنیم حالمان بهبود یافته است  باز هم به مراقبت‌های اورژانسی نیاز خواهیم داشت چون ممکن است یک واکنش دیگر با تأخیر در بدنمان رخ دهد.

نشانه‌های حمله آنافیلاکسی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مسدود شدن راه‌های تنفس
  • احساس سرگیجه
  • کاهش شدید فشار خون
  • متورم شدن گلو تا حدی که نفس کشیدن دشوار می‌شود.

حساسیت به بادام زمینی باعث بروز چه مشکلاتی می‌شود؟

کدام نوع بادام زمینی از سلامت بیشتری دارد؟

سالم‌ترین نوع بادام زمینی بادام زمینی خام است. یکی از گزینه‌های عالی که دارای مشخصات تغذیه‌ای سالم و طیف وسیعی از فواید است، کره بادام زمینی است. همچنین پوست بادام زمینی دارای مقدار فراوانی آنتی اکسیدان است که باعث محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد است. بادام زمینی خام سالم‌تر می‌باشد زیرا بادام زمینی بو داده دارای مقداری نمک است و اگر به صورت زیادی مصرف شود، افزایش فشارخون و بیماری قلبی در پی دارد. بهتر است بادام زمینی به همراه پوست نازک روی آن مصرف شود.

فرآورده‌ های بادام ‌زمینی

بعد از اینکه درمورد بادام ‌زمینی صحبت کردیم چند مورد از فرآورده‌هایی که از بادام‌ زمینی تهیه می‌شوند را نام می‌بریم. از بادام ‌زمینی فرآورده‌هایی مانند کره بادام‌ زمینی و روغن بادام ‌زمینی به دست می‌آیند. علاوه بر این استفاده‌های فراوانی از بادام‌ زمینی در صنعت انجام می‌شود. این محصول همچنین در تولید رنگ، حشره‌کش و لاک کاربرد دارد.

مغز بادام زمینی برشته کپسولی (خارجی)

بادام زمینی برشته شده درشت آستانه اشرفیه

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.