شور و شیرین

آشنایی با خرما و انواع آن

یکی از میوه‌های پرخاصیت که در مناطق گرمسیری پرورش‌ می‌یابد و فواید فراوانی نیز دارد خرما است. این میوه انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای خصوصیات مخصوص به خود هستند. خرما از نوعی درخت گرمسیری به نام نخل به وجود می‌آید که نام علمی آن Phoenix dactylifera است.

در حال حاضر بیش از 400 نوع خرما در جهان وجود دارد که از این تعداد فقط 70 تا 80 نوع آن در ایران کشت می‌شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد خرما، انواع آن، منشأ پیدایش و مزایای آن صحبت کنیم.

خرما خشک خاصویی لوکس جیرفت

خرما چیست؟

خرما میوه‌ای شیرین است که در مناطق گرمسیری کشت می‌شود. این میوه دارای طعمی شیرین، بافتی نرم و هسته‌ای سخت است. هسته خرما قابل خوردن نیست و باید دور انداخته شود و یا به جهت اهداف دیگر از آن استفاده شود. خرما به صورت خوشه‌ای شکل از درخت نخل به وجود می‌آید و تا زمان برداشت نیز به همان حالت خوشه‌ای باقی خواهد ماند.

درخت این میوه ارتفاعی بین 10 تا 20 متر دارد و پرورش‌دهندگان این نخل‌ها دارای روش‌ها و شیوه‌های مخصوص به خود برای برداشت محصول هستند. به غیر از خرما که میوه این درخت است، از اجزای دیگر آن استفاده‌های زیادی می‌شود. برای مثال از برگ و شاخه‌ نخل‌ها وسایل تزیینی، سبد، پتو یا کیف تهیه می‌شود.

بسیاری از مصرف کنندگان هسته خرما را دور می‌اندازند اما جالب است این مطلب را بدانید که این هسته در کویر یا صحرا دارای کاربرد است. عشایر  این هسته‌ها را آرد کرده و سپس از آرد هسته خرما برای تهیه نان استفاده می‌کنند. این نان برای تهیه غذای شترها کاربرد دارد. برخی دیگر از صحرانشینان از هسته بو داده خرما قهوه درست می‌کنند.

 

خرما چیست؟

خواستگاه اصلی خرما کجاست؟

خواستگاه اصلی خرما، کشور هندوستان می‌باشد. مکان رویش این میوه در ایران، استان‌های جنوبی هستند و از آن به‌عنوان طلای سیاه یاد می‌شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که تاریخچه اصلی این میوه در ایران به دوران پیش از هخامنشی برمی‌گردد و در لوح و کتاب‌های آن زمان از کلمه نخل به‌عنوان میوه دهنده خرما کاربرد داشته است.

به‌ جز ایران، کشورهای مصر، عربستان، عمان، عراق، امارات، پاکستان، سودان و لیبی ازجمله کشورهایی هستند که در آن میوه خرما را پرورش‌ داده و به‌کل دنیا توزیع می‌کنند.

خرما خشک پیارم عنبرآباد درجه دو

معرفی انواع خرما

خرما انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند. در زیر ما اسامی انواع خرما را شرح می‌دهیم.

خرمای پیارم : این نوع خرما گران‌ترین و بهترین نوع خرما در کشور ایران می‌باشد. محل کاشت خرما پيارم هرمزگان است. از این نوع خرما به‌عنوان خرمای شکلاتی نیز یاد می‌شود زیرا دارای پوست قهوه‌ای روشن است.

خرمای مضافتی: منشا خرمای مضافتی، بم کرمان است و افراد زیادی از مردم به استفاده از این نوع خرما علاقه دارند. هر چه خرما مضافتی مرطوب‌تر باشد رنگ تیره‌تری نیز دارد. این خرما دارای قابلیت نگهداری در هوای آزاد نیز می‌باشد اما با این حال بهتر است که در یخچال نگهداری شود.

خرما استعمران : 70 درصد درختان نخل ایران، خرمای استعمران را تولید می‌کنند. این نوع خرما پوستی ضخیم و بافتی نیمه خشک دارد و به همین دلیل است که طول عمر بالایی دارد.

آشنایی با خرما خاصویی (آلویی)

معرفی انواع خرما

خرما زاهدی: یکی از انواع خرما صادراتی خرمای زاهدی می‎باشد زیرا می‌توان آن را به راحتی حمل کرد. رنگ این خرما طلایی و به شکل بیضی است و محل کشت آن در جنوب ایران می‌باشد.

خرما شاهانی:  خرما شاهانی دارای ویژگی‌هایی مانند خشکی و شیرینی و همچنین بافتی لطیف می‌باشد.

خرما برحی:  خرما برحی نوعی خرمای دیررس است که از کشور عراق وارد می‌شود. منشأ اصلی این نوع خرما سیستان و بلوچستان است.

خرمای کبکاب: خرما کبکاب معمولا به صورت رطب استفاده می‌شود و در دسته خرماهای نیمه خشک قرار دارد.

خرمای ربی:  محل کشت این نوع خرما در سیستان و بلوچستان است و دارای پوستی نازک و رنگ‌های قرمز متمایل به مشکی می‌باشد.

خرما صفوی:  این نوع خرما دارای بافتی نرم و نیمه خشک و به رنگ سیاه است و محل کشت آن نیز مدینه است.

خرما آل مهتری:  جنس این نوع خرما تر و به رنگ زرد است که دارای هسته‌ای بزرگ و میوه‌ای کوچک و کشیده می‌باشد.

خرما عجوه:  این نوع خرما نرم و خشک و دارای مزه بسیار شیرینی است. محل کشت خرما عجوه در عربستان سعودی می‌باشد.

خرما گنتار:  این نوع خرما نوعی خرمای تر با هسته‌ای کوچک است که از آن به‌صورت خارک یا رطب نیز استفاده می‌شود.

خرما شکری:  این نوع خرما دارای رنگ قهوه‌ای است و در عربستان سعودی و جنوب ایران کشت می‌شود.

خرما عنبره:  خرما عنبره دارای مزه شیرین و اندازه درشتی است و در مدینه کشت می‌شود.

خرما خدری:  این خرما دارای مزه نسبتا شیرین دارد و رنگ قهوه‌ای تیره است. همچین اندازه آن بزرگ و متوسط است.

خرما مرداسنگ :  این نوع خرما شکل کوتاه و گردی دارد و محل کشت آن کرمان است.

خرمای دگلت نور:  خرمای دگلت دارای عطر و طعم شیرین و کلایم است و نور اندازه‌ای بزرگ تا متوسط دارد.

خرمای ساغای:  این نوع خرما نوعی خرمای نیمه خشک است و دارای بافتی ترد می‌باشد. محل کشت خرما ساغای در عربستان است.

خرما خاصویی:  این خرما به رنگ قهوه‌ای روشن بوده و در ظاهر نیز شبیه به بامیه است و ماندگاری بالایی نیز دارد.

خرمای مکتوم:  این نوع خرما مزه نسبتا شیرینی دارد و به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز است و دارای پوست ضخیمی می‌باشد.

خرما مجول: از ویژگی‌های خرما مجول پوست نرم و مزه شیرین است. اندازه خرمای مجول بزرگ تا نسبتاً بزرگ می‌باشد.

رطب چیست؟

فواید و خواص خرما

فواید و خواص خرما

از جمله خواص خرما می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کمک به حرکات روده
  • محافظت از کلیه
  • تمرکز بالای آنتی اکسیدان
  • تقویت سلامت استخوان‌ها
  • بهبود عملکرد مغز
  • خاصیت ضدالتهابی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • مقابله با دیابت
  • تقویت باروری در مردان
  • تقویت دستگاه عصبی

خرما کبکاب درشت 

خرید خرما

با خرید انواع خرما می‌توانید از طعم بی‌نظیر این میوه دوست داشتنی لذت ببرید و از خواص فوق‌العاده‌ آن بهره مند شوید. شور و شیرین می‌تواند طعم خرما تازه را در اختیار مشتریان قرار دهد. شما مشتریان عزیز می‌توانید برای خرید اینترنتی خرما باکیفیت و تازه از طریق سایت ما اقدام کنید. خرمای شور و شیرین دارای بسته بندی زیبا و شکیل بوده و پاسخگوی استفاده روزمره و مجالس شما می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.